-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 17

Skaitytojo informacija: keisti automobilio valstybiniai numeriai

Skaitytojas Erikas redakciją informavo apie Vilniaus gatvėse pastebėtą automobilį su keistais valstybiniais numeriais.
Keisti automobilio valstybiniai numeriai
Keisti automobilio valstybiniai numeriai / 15min.lt skaitytojo Eriko nuotr.

Kaip redakcijai rašo skaitytojas, kuris atsiuntė ir keistų numerių nuotrauką, šį automobilį  pastebėjo ketvirtadienį apie 17.30 val. Žalgirio gatvėje.

„Mano manymu, tai turėtų būti automobilio valstybinis numeris. Man jis pasirodė keistas, todėl jį užfiksavau savo mobiliuoju telefonu ir siunčiu jums", – redakcijai rašo skaitytojas.

Redakcija kreipėsi į Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus viršininką Egidijų Tučį ir paprašė jo pakomentuoti skaitytojo užfiksuotą situaciją.

Pasak pareigūno, tikėtina, jog skaitytojas užfiksavo olandiškus išregistravimo tranzitinius numerius. Tačiau norint tuo įsitikinti galutiniai, reikėtų patikrinti ir automobilio dokumentus.

„Visi automobiliai privalo būti pažymėtais nustatyto standarto valstybiniais numeriais, kurie gauti registruojant automobilį. Vairuotojas gali būti nubaustas bauda, jei numeriai sulankstyti, neįžiūrimi, nusilupę dažai, nupiešti ir pan. Įstatymai taip pat numato baudą už transporto priemonės numerių maskavimą. Jei numeriai tyčia uždengti, užmaskuoti ar priklauso kitai transporto priemonei, bauda gresia didelė. Šiuo atveju įstatymai numato baudą nuo 800 litų iki 1200 litų arba teisės vairuoti transporto priemonę atėmimą nuo 6 mėnesių iki metų", – teigia E.Tučis.

Skaitytojo užfiksuoti numeriai greičiausiai yra legalūs.

„Policijos patrulis, pastebėjęs automobilį su tokiais numeriai, be jokios abejonės, mašiną sustabdytų patikrinti. Juk įtarimas pareigūnams kiltų. Būtų patikrinti registracijos dokumentai. Jei jie būtų išduoti vairuojančiam asmeniui, jei tie dokumentai būtų tvarkingi, būtų automobilio pirkimo ir pardavimo sutartis, duomenys sutaptų, dokumentuose įrašyti numeriai atitiktų kabančius ant automobilio, policininkai tokio vairuotojo nenubaustų. Tačiau įspėtų, kad eksploatuojant automobilį mūsų šalyje, jį būtina užregistruoti nustatyta tvarka ir gauti nustatyto pavyzdžio valstybinius numerius", – situaciją komentavo pareigūnas.

Dėkojame skaitytojui Erikui už informaciją ir nuotrauką!

Tapote neįprasto įvykio liudininkais? Pastebėjote ką nors įdomaus? Pasidalykite savo įspūdžiais, nuotraukomis ar vaizdo medžiaga su kitais 15min.lt skaitytojais, viską siųsdami adresu 15min@15min.lt.

Beje, redakcija laukia ne tik Vilniaus, Kauno ar Klaipėdos gyventojų informacijos. Gyvenate mažame miestelyje? Lankotės užsienyje? Pastebėjote ką nors įdomaus? Savo pastebėjimus irgi siųskite mums ir apie įvykį sužinos visa Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius