Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu tapo Romanovas

Kauno „Žalgirio“ komandos žaidimui lemiamose šio sezono kovose diriguos klubo savininkas Vladimiras Romanovas.
Vladimiras Romanovas
V.Romanovas komandai kelia aukščiausius tikslus – laimėti abu likusius turnyrus: LKL ir BBL čempionatus. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip 15min.lt informavo „Žalgiriui“ artimi šaltiniai, 62 metų verslininkas mokytis trenerio darbo paslapčių ėmėsi vos įsigijęs legendinį klubą praėjusių metų gegužės mėnesį.

Iš pradžių buvo spėliojama, jog tai tik naujas V.Romanovo pomėgis, siekiant kaip galima geriau pažinti krepšinio subtilybes ir užkulisius, tačiau ilgainiui verslininkas vis labiau tobulėjo ir, neprabėgus nė metams, pasijautė esąs pajėgus pats vairuoti „Žalgirio“ komandą.
 

Tiesa, abejojama ar klubo savininkas jau šį sezoną būtų ryžęsis tokiam svarbiam karjeros žingsniui, jei ne griežti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) įstatymai, draudžiantys po kovo 1 dienos registruoti ne tik naujus krepšininkus, bet ir trenerius.

Taigi pakeisti, V.Romanovo teigimu, laikinai komandai vadovaujantį Darių Maskoliūną galėjo tik „Žalgirio“ vidaus žmogus. Kaip vienas pagrindinių pretendentų buvo įvardijamas klube sporto direktoriaus pareigas einantis žinomas krepšinio treneris Šarūnas Sakalauskas, tačiau su juo sutartis buvo sudaryta kovo 4-ąją – prabėgus trims dienos po minėtos kovo 1-osios. Todėl klubo savininkui nebeliko nieko kito, kaip tik imtis darbo pačiam.

Anot šaltinių, ne kartą „Žalgiriui“ treniruotėse jau vadovavusio V.Romanovo apsisprendimą paspartino ir artėjanti labai svarbi LKL reguliariojo sezono dvikova balandžio 3 dieną Vilniuje su vietos „Lietuvos rytu“. Tuomet paaiškės, kam atiteks LKL reguliariojo sezono nugalėtojų laurai, garantuosiantys svarbų namų aikštelės pranašumą per visą atkrintamųjų varžybų seriją.

Vasario mėnesį atleidus Ramūną Butautą „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio pareigas laikinai ėjęs D.Maskoliūnas liks komandoje ir toliau dirbs V.Romanovo asistentu. Tokias pačias pareigas eis  ir Gvidonas Markevičius.

Kol kas manoma, jog V.Romanovas vadovaus „Žalgiriui“ tik iki šio sezono pabaigos, tačiau priklausomai nuo komandos rezultatų vyriausiojo trenerio poste gali likti ir ilgesniam laikui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius