Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ komisijai užkliuvo plaukuotos „InCulto“ vyrų kojos

Europos transliuotojų sąjunga (ETS), patvirtinusi Lietuvai atstovaujančios grupės „InCulto“ dainos tekstą, ketvirtadienį LRT atsiuntė laišką, kuriame išreiškia susirūpinimą dėl Lietuvos atstovų pasirodymo etinės pusės.
Garsiosios sidabrinės kelnaitės
Grupės „InCulto“ vyrų kojos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Laiške teigiama, kad išanalizavusi grupės „InCulto“ vaizdo įrašą speciali „Eurovizijos“ konkurso etikos ir dorovės priežiūros komisija įžvelgė etinių pažeidimų dėl dainininkų nusirengimo ir pasirodymo daugiatūkstantinei miniai tik su trumpikėmis. Remiantis 2009 metais priimtu „Eurovizijos“ etikos kodeksu, dainininkai didžiausio Europos dainų konkurso scenoje gali demonstruoti ne daugiau kaip 50 proc. nuogo kūno.

„Praėjusių metų „Eurovizijos“ nugalėtojai Dima Bilanas ir Alexanderis Rybakas įrodė, kad tarptautinės publikos simpatijas pavergti užtenka prasegtos krūtinės ar basų kojų, – rašoma ETS laiške Lietuvos nacionaliniam transliuotojui. – Grupės „InCulto“ apsinuoginę vyrai gali pasirodyti natūralus reiškinys Balkanų šalims, Nyderlandams, tačiau ETS nerimauja dėl konservatyvių Lenkijos televizijos žiūrovų reakcijos.“

Šis ETS laiškas LRT yra rekomendacinio pobūdžio, tačiau jame primygtinai siūloma kritiškai įvertinti dabartinį „InCulto“ pasirodymo scenarijų.

„Kiekvienam „Eurovizijos“ žiūrovui, sėdinčiam prie televizoriaus, ekrane tikrai į akis kris stambiu planu rodomos gausiai plaukuotos lietuvių muzikantų kojos. Turime atsižvelgti į įvairų „Eurovizijos“ žiūrovų amžių ir užtikrinti vaikų apsaugą nuo neigiamos informacijos poveikio“, – taip baigiamas ETS atsiųstas laiškas.

Į tokias netikėtas žinias grupės „InCulto“ lyderis Jurgis Didžiulis reagavo karštai.

„Mes absoliučiai nemanome, kad kas nors bloga yra nusirengti iki trumpikių scenoje! – audringai grupės nuomonę pareiškė jos lyderis. – Visi esame kategoriškai prieš vyrų kojų depiliaciją ir nesiruošiame nei nusiskusti, nei paslėpti savo atletiškų kojų. O mus pamačiusios lenkų moterys tikrai taps kur kas laimingesnės!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius