-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gedimino pilies neparduos, tačiau paaukštins

Po daugelį metų vykusių ginčų ir diskusijų, ar masyvūs Valdovų rūmai sudarkys Vilniaus kraštovaizdį, pagaliau išlindo yla iš maišo.
Gedimino pilis parduota?
Gedimino pilis / Viber Whore/15min.lt skaitytojo nuotr.

Dar prieš penkerius metus interviu LTV laidai „Kultūra“ Valdovų rūmų idėjos autoriai dievagojosi, kad šitas didžiulis statinys papuoš Vilnių ir nesukels jokių papildomų rūpesčių. Tąkart Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, architektas, restauratorius dr. Napalys Kitkauskas pusiau rimtai pasakė: „Jei Valdovų rūmai užstos vaizdą į Gedimino pilį, mes ją nesunkiai paaukštinsime.“

Taip ir nutiko. Ir tikrųjų turistai (ypač Lenkijos) pradėjo skųstis, kad pamatyti ir gražiai nusifotografuoti priešais Gedimino pilį praktiškai neįmanoma. Vaizdą užstoja Valdovų rūmų sienos ir bokštai. Visą pilies bokštą dangaus fone galima išvysti tik iš tolo. Tačiau tai nepatogu.

Nebetinka tokia pilis net ir reklamos akcijoms, todėl Gedimino bokštas tampa nuostolingas. Tarkime, ant bokšto pakabintas reklaminis plakatas sulaukė tik policijos dėmesio – jis visai netraukė praeivių akių, buvo nepastebimas.
 

Taigi pilies bokštas, kaip vienintelis simbolis, menantis kunigaikščio Gedimino legendą, nebetenka prasmės ir ekonominės vertės. Todėl Vyriausybė Valdovų rūmų direkcijos siūlymu skirs dar bent 3 mln. litų papildomam pilies bokšto aukštui pastatyti. Ji turėtų padidėti bent 3 metrais – po 1 mln. už vieną bokšto aukštą.  

 Nenorėjęs skelbti savo pavardės Kultūros ministerijos finansininkas 15min.lt sakė:Jei Valdovų rūmai užstos vaizdą į Gedimino pilį, mes ją nesunkiai paaukštinsime.

„Šitiek milijonų investavę į Valdovų rūmus ir Gedimino kalno funikulierių turėtume pagalvoti, ką dar įmanoma padaryti, kad ši funkcinė erdvė taptų kultūrinės traukos centru. Todėl Valdovų rūmų projekto plėtros grupės susirinkime reflektavome idėją, kad galbūt papildomas pilies aukštas ne tik turistų akis patrauktų, bet galėtų atlikti ir komercinę funkciją. Savo pramogas galėtų organizuoti ekstremalių pramogų mėgėjai (šokinėjimas su guma), neatmetama ir greitojo maisto kavinės-restorano vizija.  Ateityje svarstome galimybę suprojektuoti ir nedidelę sraigtasparnių nusileidimo aikštelę (tikintis J.Borisovo ir T.Barščio vizitų su verslo partneriais) – svarbu pasverti finansinę grąžą. Dabar laukiame tik politinio sprendimo.“ 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius