Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 06 13

„Be2gether“ – antra diena

Pirmąją festivalio dieną gavę gausią lietaus dozę „Be2gether“ lankytojai šeštadienį tingiai kėlėsi iš „lovų“ – palapinių, automobilių užrasojusiais langais, kemperių. Tiesa, skubėti nebuvo ko – veiksmas prasidėjo tik vidurdienį, kuomet išalkę ir ištroškę palapinyno ir automobilių gyventojai buvo suleisti į aktyviąją zoną (čia – visos meno erdvės, kavinės ir restoranai, scenos).
Mantas Jankavičius su sūnumi
Mantas Jankavičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 „Be2gether“

Pirmoji festivalio diena nebuvo gausi lietuviškų garsenybių, tačiau antrąją atvyko nemažai svečių. „Cirkus“ krėtė Egmontas Bžeskas, futbolo kamuolį spardė Tautrimas Rupulevičius – Onsa, su sūnumi festivalio teritorijoje žvalgėsi dainininkas Mantas Jankavičius, su draugais ir pažįstamais šnekučiavosi Eglė Mickevičienė, fotografai festivalyje rado ir atlikėją Ewex su draugu, žurnalistai sutiko skubantį Šarūną Kirdeikį, o stilistas Jurijus Levčenkovas su žmona buvo tiesiog puikiai nusiteikę.

VIDEO: 15min.lt - B2G 1 diena

Tualetinis kuriozas

Festivalis iki antros dienos vakaro apsiėjo be didesnių nesklandumų, tačiau pasitaikė ir viena kita kuriozinė situacija. Ir graudu ir juokinga buvo kai šeštadienio rytą aktyviojoje zonoje esančių tualetų valyti ir fekalijų surinkti atvykusi didžiulė mašina įstrigo purvinoje, molėtoje Norviliškių žemėje. Porą valandų teliuškavo išmatos sunkvežimyje, kol jo ištraukti atvyko traktorius. Arti įvykio vietos buvo sunku kvėpuoti, bet vaizdas buvo įdomus.

Įsisiautėjo į vakarą

Nors prieš pietus atrodė, kad gaivalinga festivalio energija įsižiebusi per penktadienio vakaro koncertus užgeso, netrukus paaiškėjo, kad festivalininkai tiesiog kaupėsi koncertams. Jie palengva šoko, šnekučiavosi, gulinėjo ant pradžiuvusios žolės. Laimė, kad antrąją festivalio dieną dangus buvo gailestingas ir iki pat vakaro apsiėjo be lietaus, tad po pietų daug kas galėjo pailsinti nuo guminių batų pavargusias kojas.

Rimtesnį „tūsą“ pradėję klausydamiesi lyriškosios Jurgos, festivalio lankytojai visai įsišėlo klausydamiesi „Touch & Go“ dueto, o vėliau skirstėsi kas sau – mažiau pamiegojusieji ketino numigti „popietuko“ miego, kiti kantriai siurbčiojo alų, šoko klausydamiesi „The Sweet Vandals“, džiaugėsi išlindusia saule arba domėjosi fotografijų paroda. Po to į sceną lipo lietuviškoji legenda – „G&G Sindikatas“, o vėliau atėjo baltarusių šėlsmo metas. Į sceną lipo jų numylėtiniai, Baltarusijoje labai populiari grupė „Lyapis Trubeckoy“.

P.S. Nuo pietų festivalio teritorijoje pasirodė daug džiaugsmo festivalio lankytojams sukėlęs Žalias Žmogus. Su draugiškuoju žaliuoju visi noriai fotografavosi, o jis, girdėjom, gyrėsi, kad pakabino net 25 merginas. Kietas vaikinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius