Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Aistra: kai vienas gelbsti, o kitas trokšta būti išgelbėtas (video)

Pasak psichoterapeuto Olego Lapino, siužetas, kai princas gelbsti drakono pagrobtą princesę, yra amžinas – nuolat atsiranda žmonių, kurių pašaukimas yra gelbėti.
Miuziklas „Svynis Todas: Demonas kirpėjas“
Miuziklas „Svynis Todas: Demonas kirpėjas“ / Bohemiečių nuotr.
Temos: 1 Aistra

„Gyvendami ramiai, ūkiškai jie jaučiasi blogai. Tada jų horizonte atsiranda nelaiminga siela, kurią jie guodžia, šalia kurios jaučiasi galingi, stiprūs ir jų gyvenime atsiranda druskos“, – sako psichoterapeutas.

„Tokiems vyrams gerai, kol partnerė yra nelygi jiems. Todėl jie kartais nesąmoningai palaiko  aukos būseną – savo žmonos vaikiškumą, finansinį nesugebėjimą pasirūpinti savimi“, – pastebi O.Lapinas. Pasak jo, galimas ir atvirkštinis tokių santykių variantas, kai moteris palaiko vyrų silpnumą.

Psichoterapeuto teigimu, labai daug porų pradeda savo santykius situacija, kai moteris yra įkalinta tėvų namuose. Ji svajoja apie santuoką kaip apie išsigelbėjimą. Tačiau jos jausmai gelbėtojui dažnai yra laikini – vaikinas žavi ją, kol gelbsti.

„Tuomet, kai ji būna išgelbėta, aistros intensyvumas paprastai mažėja. Ji supranta, kad toliau jos niekas negelbės“, – sako O.Lapinas.

Gelbėtojo ir aukos santykį O.Lapinas iliustruoja jaunuolio Antonio ir teisėjo įkalintos Joanos pavyzdžiu iš Svynio Todo istorijos. 

VIDEO: 15min.lt: Olegas Lapinas apie Svynį Todą .wmv

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius