Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Į sceną grįžta legendinė „Bohema“ (nuotraukos)

Kovo 11–14 d. į Vilniaus kongresų rūmų sceną grįš G.Puccini opera „Bohema“, davusi pradžią ir vardą veržliam kūrybos bendraminčių sambūriui – bohemiečiams.
Akimirka iš operos „Bohema“
Akimirka iš operos „Bohema“ / D.Matvejevo nuotr.

Būtent ši opera taps jubiliejiniu – 100–uoju jų spektakliu, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Su studentišku entuziazmu, humoro jausmu, energija ir originaliomis idėjomis pradėta bohemiečių veikla išaugo į galingą kūrybinį reiškinį.

Pasak režisierės D. Ibelhauptaitės, bohemiečių idėja gimė iš noro sukurti jauniems Lietuvos talentams namus, į kuriuos jie galėtų grįžti po kūrybinių klajonių. „Čia jie jaučiasi reikalingi, nes kartu sukuria tokią darbo atmosferą, kurioje gali nuolatos tobulėti, išnaudoti savo kūrybines galimybes, intuiciją ir fantaziją”, – sako režisierė.

„Labai džiaugiuosi, kad grįžtame prie spektaklio, kuris tapo savitu kūrybinės laisvės ir jaunatviškumo simboliu. „Bohema“ sukrėtė tradicinį operos pasaulį. Jos dėka operą, teatrą, rimtąją muziką pamilo daugiau žmonių, daugiau jaunimo“, – sako operos dirigentas Gintaras Rinkevičius.

„Šiame pastatyme esame ne tik atlikėjai, bet ir aktoriai, perkeliantys į sceną gyvenimą. Jame galime būti tiesiog savimi“, – prisipažįsta pagrindinio Mimi vaidmens atlikėja Joana Gedmintaitė. Dabar šį  vaidmenį ji atliks pasikeisdama su Asmik Grigorian, „Bohemoje“ jau 25 kartus sudainavusia Miuzetės partiją.

Šį kartą Miuzetės vaidmenyje debiutuos Londono karališkojoje muzikos akademijoje studijuojanti Lauryna Bendžiūnaitė. 

„Nuo „Bohemos“ mes pradėjom. Dabar čia mūsų namai, čia lieka mūsų jausmai, artimiausi draugai ir aistra darbui. Kaskart vėl grįžtame į Lietuvą būti kartu ir kurti“, – sako solistas Laimonas Pautienius, dainuoti spektaklyje parvykstantis iš Vokietijos. Jis spektaklyje atliks net du vaidmenis – Marčelo ir Šonaro.

Operoje taip pat dainuos Dainius Stumbras, Egidijus Dauskurdis ir Arūnas Malikėnas. Kovą  vyksiantys „Bohemos“ spektakliai bus vieninteliai šį sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius