Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rudenį sprogs „bohemiečių“ ir „Silence“ eksperimentas

Rugsėjo mėnesį Vilniuje ir Klaipėdoje – precedentų neturintis muzikinis eksperimentas. Bohemiečiai kartu su „Silence“ ruošiasi patikrinti, kaip žymiausios klasikinės operų arijos sureaguos su šiuolaikine elektronine muzika.
Bohemiečiai
Bohemiečiai / Organizatorių nuotr.

Jų kuriama elektroninės operos fantazija „XYZ“ – pasirodymas, kuriame susijungs opera, elektronika, teatras, video menas ir performansas. Bohemiečių solistai dainuos visų pamėgtas operų arijas, kurias aranžuos ir gyvai atliks „Silence“ kompozitoriai bei instrumentalistai. Vaizdo reginį kurs video projekcijos, speciali scenografija ir apšvietimas.

„Pradedam penktą bohemiečių sezoną ieškodami naujų išraiškos formų. Susitikimas su „Silence” šeima mums iššūkis, bet tai atveria naujas galimybes opera sudominti daugiau jaunų žmonių, leidžia patiems transformuotis ir neužmigti saugioj ramybės būsenoj“, – sako režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

Vilniuje elektro–opera skambės loftuose, buvusioje gamykloje, Klaipėdoje – iš buvusio laivų remonto angaro įrengtame Švyturio menų doke.

Anot D.Ibelhauptaitės, bohemiečių kūrybinės ambicijos, noras eksperimentuoti niekada netilpo į įprastus muzikos žanrų rėmus ir tradicines teatro erdves.

Bandymai jungti klasikinės muzikos žanrus su naujausiomis muzikinės išraiškos formomis – visada rizikingas dalykas. Bet tai mums ir patinka!

„Juk dar prieš ketverius metus svajojom pastatyti „Bohemą“ gamykloje! Loftas man primena Niujorką, kur jau kelis dešimtmečius patys įvairiausi menų projektai vyksta industrinėse erdvėse“, – sako režisierė.

Elektroninėje operos fantazijoje „XYZ“ bohemiečių operos dainininkai – Edgaras Montvidas, Dainius Stumbras, Rafailas Karpis, Jeronimas Milius, Asmik Grigorian, Joana Gedmintaitė, Lauryna Bendžiūnaitė – susitiks su „Silence“ elektroninės muzikos kūrėjais – Vidžiu, Leon Somov, Few Nolder, Mario Basanov. Pasirodymams bus naudojamos įvairių bohemiečių spektaklių transformuotos dekoracijos ir Juozo Statkevičiaus kostiumai.

„Bandymai jungti klasikinės muzikos žanrus su naujausiomis muzikinės išraiškos formomis – visada rizikingas dalykas. Bet tai mums ir patinka! – sako „Silence” šeimos ideologas Vidmantas „Vidis” Čepkauskas. – Verta rizikuoti, kai kartu tai daryti ruošiasi entuziastingai nusiteikę geriausi savo srities atstovai. Tada galima tikėtis kažko naujo ir įdomaus, dar negirdėto ir neregėto“.

Pirmasis „XYZ“ pasirodymas rugsėjo 9 d. įvyks Vilniuje, o rugsėjo 11 d. keliaus į Klaipėdą. Bilietus galima įsigyti visose „Bilietai.lt“ kasose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius