Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviračiai pradingsta ir iš rūsių ar balkonų

Nesvarbu, ar sezonas tinkamas važinėtis dviračiais, ar ne, jų šeimininkai turėtų saugotis ilgapirščių. Jei vasarą dviračius vagys dažniausiai gvelbia prie prekybos centrų, tai šaltuoju metų sezonu jie dažniau dingsta iš rūsių.
Sulaikyti panevėžiečių dviračiai
Dviračiai / VSAT nuotr.
Temos: 1 Dviratis

Anot Klaipėdos policijos atstovo Albino Strumylos, vagys sugeba šias transporto priemones ištraukti ir iš balkonų ar išsiridenti iš laiptinių. „Kartais nė spynos nepadeda. Vagims neprireikia nė minutės, kad jas įveiktų“, – sakė A.Strumyla. Uostamiesčio policija ne kartą kvietė klaipėdiečius žymėti savo dviračius. Tiek pareigūnai, tiek dviračių pardavėjai kviesdavo skirti daugiau dėmesio savo dviratės transporto priemonės apsaugai nuo ilgapirščių. Per tokias akcijas nemokamai ženklinami klaipėdiečių dviračiai, kurių savininkai turi pirkimo dokumentus. Kodu paženklinti dviračiai yra įtraukiami į policijos žurnalus.

„Ženklinimas išties padeda. Retas atvejis, kai pavagiami tokie dviračiai. Nors yra atvejų, kad juos nugvelbdavo, tačiau, jei yra pasirinkimas, vagis pirmiausia rinksis nepaženklintą dviratį“, – sakė A.Strumyla.

Suremontuoja ir saugo

Klaipėdoje šiuo metu pradėta siūlyti paslauga – kad dviračių nereikėtų nesaugiai laikyti rūsiuose, kviečiama juos palikti vienoje dviračių parduotuvėje. Kaip teigė jos direktorė Lina Stanevičiūtė, klaipėdiečiams siūlomas ilgalaikis dviračių techninis aptarnavimas.

„Tai itin aktualu šaltuoju metų periodu. Tarkime dabar dviratį mums palieka remontuoti ir gali jį atsiimti, pavyzdžiui, kovo mėnesį. Žmogus atveža, palieka, o mūsų specialistai apžiūri dviratį, jei reikia paremontuoja. Mūsų parduotuvėje prekės yra apdraustos, tad automatiškai apdraudžiami ir pas mus paliekami gyventojų dviračiai“, – aiškino L.Stanevičiūtė. Už priežiūrą taikomas simbolinis mokestis – 50 ct para.

Pašnekovės teigimu, parduotuvėje kur kas saugiau palikti dviračius negu namų rūsiuose. Kitiems žmonėms aktualus ir patogumas, nes ne vienas klaipėdietis savo dvirates transporto priemones laiko tiesiog kambariuose ar balkonuose. Dviračius galima palikti parduotuvėje, esančioje Kūlių Vartų g. 5.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius