Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauniečiai kviečiami dalyvauti dviračių orientacinėse varžybose

Trečią kartą organizuojamų dviračių orientacinių varžybų „Dviratainis“ organizatorės, ISM vadybos ir ekonomikos universiteto studentės Eglė Ševelinskaitė ir Laura Vosyliūtė šį pavasarį vėl kviečia pasitikti su dviračiu ir nori atskleisti keletą privalumų, kuriuos suteikia ši transporto priemonė.
Dviračiais
Dviračiais / Organizatorių nuotr.

„Dviratainis“ vyks gegužės 12 d., 12 val. Kaune, Panemunėje, adresu Perlojos g. 45, dalyviams bus išdalintos užuominos, kurias atspėję turės nuvykti į atitinkamus punktus, o pabaigoje bus apdovanoti geriausieji.

Tai puiki galimybė pasirodyti ne tik profesionalams, bet ir mėgėjams bei šeimoms smagiai ir aktyviai praleisti šeštadienio popietę. Registracija ir daugiau informacijos apie renginį tinklalapyje Dviratainis.lt

Ir pramoga, ir sveikata

Šiandien labai populiaru kalbėti apie sveiką gyvenimo būdą: medikai skatina grįžti prie natūralios medicinos, žmonės renkasi kuo natūralesnius produktus, o kulinarai skalambija, kad geriausias marinatas yra druska ir pipirai, o padažas – alyvuogių aliejus. Galima pagalvoti, kad praeitis sugrįžta, o kaip visi puikiai žinome, dviratis atsirado kur kas anksčiau už automobilį.

Pastangos išrasti tokią mūsų akimis žiūrint, paprastą dviratę transporto priemonę truko gan ilgai. Senovės babiloniečiai bandė dviračiu pakeisti arklius, daugiau nei prieš 500 metų Leonadro Da Vinčis savo piešinyje nupiešė daiktą su dviem ratais, grandinine pavara ir pedalais, tačiau visi laurai atiteko Karlui Draizui, kuris 1817 metais pirmą kartą istorijoje pademonstravo kaip reikia važiuoti dviračiu.

Grįžtant į XXI amžių, dviratis yra gerokai patobulėjęs ir naudojamas kaip transportas, tačiau tai nėra tik priemonė nuvykti iš taško A į tašką B. “Dviratis visų pirma yra pramoga“,- teigia studentės.

Važinėdamas dviračiu žmogus turi galimybę pamatyti tokių miesto vietų, kurių su mašina niekada neišvystų, taip pat dviračiu greičiau pasiekiamos vietos, nei einant pėsčiomis, o apie malonumą, kai važiuojant dvelkia pavasarinė gaiva net ir kalbėti nereikia.

Dar vienas dviračio privalumas yra tai, jog žmogus jį valdydamas sportuoja. Visi puikiai žinome, kad aktyvi gyvensena yra reikalinga kiekvienam norinčiam sveikai gyventi ir gerai jaustis, o kas gali būti geriau už sportą gamtoje?

„Dviratainio“ organizatorės džiaugiausi matydamos vis daugiau kauniečių su dviračiais: „Kauno infrastruktūra yra puikiai pritaikyta šiai transporto priemonei, todėl labai smagu, kad žmonės tai pradeda suprasti ir įvertinti. Būtent dėl to organizuojame „Dviratainį“, norime dviratį padaryti malonų visiems, todėl suteikiame galimybę linksmai praleisti laiką, išbandyti save ir laimėti gausybę prizų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius