-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 06 08

Dviračių mylėtojams – diena su dviračiu

Šį šeštadienį, birželio 13-ąją, projektas „Riedėk ekologiškai“ Vilniuje ir Kaune kviečia visus prisijungti prie akcijos „Diena su dviračiu“. Renginio metu miestų gyventojai ir svečiai raginami orą teršiančias transporto priemones keisti į ekologiškas – dviračius.
Miestiečiai kviečiami sėstis ant dviračių.
Miestiečiai kviečiami sėstis ant dviračių. / G.Malmigos nuotr.

Akcija vyks visą šeštadienį. Jos metu „Riedėk ekologiškai“ komanda dalins dviračių maršrutų žemėlapius, skatins dviratininkus važinėti kultūringai ir atsakingai, o automobilių vairuotojus ragins atkreipti dėmesį į važiuojančius dviračiais.

Šią iniciatyvą palaikantys muzikantai Andrius Mamontovas ir Gabrielius Liaudanskas - Svaras teigė, kad važiuojant dviračiu aiškiai matyti visos visuomenės problemos. „Visa ko šaknys yra ne važiavimo dviračiu kultūra, bet kultūra apskritai. Labiausiai trūksta žmonių pagarbos vienas kitam“, – tvirtino Svaras. Jam antrino ir A.Mamontovas, sakydamas, kad visos problemos kyla dėl to, kad žmonės mato tik patys save.  „Jei pradėtume pastebėti aplinkinius – problemų gerokai sumažėtų“, – sakė dažnai dviračiu važinėjantis atlikėjas.

Buria dviračių mėgėjus

Pasak organizatorių, „Riedėk ekologiškai“ – tai socialinis projektas, kurio idėja yra skatinti važiavimo dviračiu kultūrą. Iniciatyvos  autoriai jau sukūrė pirmuosius dviračių maršrutų žemėlapius, patalpino juos internete, kur kiekvienas gali juos komentuoti arba siūlyti naujus. Projektu taip pat siekiama atkreipti dėmesį į važinėjimo dviračiais kultūrą, žmonių požiūrį į dviratininkus bei dviratininkų elgesį.

„Mes dažnai susiduriame su neteisėtai pastatyta mašina ant dviračių tako, dviratininkai nėra laikomi pilnateisiais eismo dalyviais, o ir patys žmonės neįvertina, jog pasirenka ne jiems skirtą taką pasivaiksčiojimams ir taip sukelia nepatogumų ne tik dviratininkams, bet ir sukelia grėsmę savo pačių saugumui. Tačiau kartais patys dviratininkai neteisingai pasirenka savo maršrutą ar nesilaiko kelių eismo taisyklių“, – sakė projekto vadovė Jevgenija Vienažindytė.

Projekto iniciatoriai kviečia visus neabejingus šiai ekologiškai transporto priemonei kurti kultūringą važiavimą dviračiu kartu.

Daugiau informacijos rasite čia.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius