Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susipažinkite: ekspedicijos „Kunlun 2012“ dalyviai

Kol Lietuvos alpinistai keliauja į Kiniją, siūlome su jais susipažinti iš arčiau.
Temos: 2 Kinija Alpinizmas

Šarūnas Zigmantas

Ekspedicijos dalyvių asm. archyvo nuotr./Ekspedicijos „Kunlun 2012“ dalyvis Zigmantas
Ekspedicijos dalyvių asm. archyvo nuotr./Ekspedicijos „Kunlun 2012“ dalyvis Zigmantas

Ekspedicijos vadovas. Keliauja nuo 1990 metų. Dalyvavo kalnų ir slidžių žygiuose Kaukaze, Altajuje, Urale, Alpėse, vadovavo ekspedicijoms Chibinų kalnuose, Tian-Šanyje, Nepale, Pamyre, Kunlune. 1993 metais Šarūnas įkopė į pirmą savo viršūnę Elbrusą (5642 m) Kaukaze. Kiti įsiminti įkopimai – 1999 metais Mc Kinley (Denali) (6193 m) Aliaskoje, 2005 metais Jungfrau (4,158 m) ir Mönch (4,107 m) Alpėse, 2006  metais E.Korženevskajos viršūnė (7105 m) Centriniame Pamyre, 2011 metais Kazbeko (5,033 m) viršūnė Kaukaze Gruzijoje. 2008 metais Šarūnas vadovavo sėkmingai ekspedicijai Kunlune, Kinijoje, kurios metu buvo praeitos 3 naujos perėjos ir įkoptos 2 naujos viršūnės – Senojo Vilniaus (5570 m) ir VUŽK (6130 m). VUŽK šiuo metu yra aukščiausia lietuviška viršūnė. Labiausiai patinka sudėtingi kalnų žygiai, kurių metu galima pamatyti atokiausius, civilizacijos nepaliestus planetos kampelius, pabuvoti ten, kur dar nežengė žmogaus koja. Šarūnas yra daugkartinis Lietuvos alpinizmo čempionato ir Baltijos šalių alpinizmo čempionato Balticum prizininkas ir nugalėtojas.

Algimantas Kuras

Ekspedicijos dalyvių asm. archyvo nuotr./Ekspedicijos „Kunlun 2012“ dalyvis Algis
Ekspedicijos dalyvių asm. archyvo nuotr./Ekspedicijos „Kunlun 2012“ dalyvis Algis

Keliauja nuo 1999 metų. Patirtis – 17 įvairaus sudėtingumo žygių ir ekspedicijų. Dalyvavo aukščiausios sudėtingumo kategorijos kalnų žygiuose Kaukaze, Tian-Šanyje, Pamyre bei žiemos žygiuose Putoranų plokštikalnėje ir Kodare. Vadovavo ekspedicijoms žiemą slidėmis Chibinų, Uralo, Sajanų kalnuose, Špicbergeno salyne (pirmoji lietuvių slidžių ekspedicija šiame rajone), Grenlandijoje (taip pat pirmoji lietuvių ekspedicija šioje saloje, kurios metu jėgos aitvarų pagalbą įveikė salą iš vakarų į rytus). Yra įkopęs į E.Korženevskajos viršūnę (7105 m) Pamyre ir praėjęs Marmurinės sienos traversą (iki 6050 m) Tian-Šanyje. Svajoja iš naujo atrasti Antarktidą ir slidėmis pasiekti Pietų ašigalį. Jis yra daugkartinis Lietuvos alpinizmo čempionato ir Baltijos šalių alpinizmo čempionato Balticum prizininkas ir nugalėtojas kalnų žygių klasėje.

Šarūnas Oberauskas

Ekspedicijos dalyvių asm. archyvo nuotr./Ekspedicijos „Kunlun 2012“ dalyvis Šarukas
Ekspedicijos dalyvių asm. archyvo nuotr./Ekspedicijos „Kunlun 2012“ dalyvis Šarukas

Kalnais susidomėjo 1999 metais. Nuo to laiko dalyvavo kalnų žygiuose ir įkopimuose Kaukaze, Tian-Šanyje, Pamyre, Alpėse. Aukščiausia įkopta viršūnė – E.Korženevskajos viršūnė (7105 m) Pamyre. Kitos žymesnės įkoptos viršūnės: VUŽK (6130 m) Kinijos Pamyre, Marmurinės sienos traversas (iki 6050 m), Karakolas (5281 m) ir Džigitas (5170 m) Tian-Šanyje, Elbrusas (5642 m) Kaukaze, Monblanas (4810 m) Alpėse. Šarūnas yra Lietuvos alpinizmo čempionato, Baltijos šalių alpinizmo čempionato Balticum bei Lietuvos alpinizmo technikos daugiakovės prizininkas ir nugalėtojas. Buvo išrinktas VU žygeivių klubo prezidentu ir valdybos nariu . Nuo 2009 m. yra Lietuvos alpinizmo asociacijos prezidiumo narys.

Saulius Damulevičius

Ekspedicijos dalyvių asm. archyvo nuotr./Ekspedicijos „Kunlun 2012“ dalyvis Saulius
Ekspedicijos dalyvių asm. archyvo nuotr./Ekspedicijos „Kunlun 2012“ dalyvis Saulius

„Kalnų ligą“ paveldėjo iš tėvų, su kuriais po kalnus keliavo nuo pat vaikystės. Pirmasis alpinistinis įkopimas – Monblano viršūnė (4807 m) 2004 m. Vėliau sekė vis sudėtingesni įkopimai Kaukaze, Pamyre, Alpėse ir Tatrų kalnuose. Saulius yra įkopęs į tris viršūnes, iškilusias virš 7000 m: Avicenos (ankstesnis pavadinimas – Lenino) (7134 m) 2007 m., E.Korženevskajos (7105 m) ir Ismail Samani (ankstesnis pavadinimas – Komunizmo) (7495 m) – abi per 2010 m. vasaros sezoną. 2008 m. dalyvavo pirmojoje žygeivių ekspedicijoje į Kunluną, kurios metu kartu su kitais komandos nariais įkopė į bevardę 6130 m aukščio viršūnę ir suteikė jai lietuvišką pavadinimą (VUŽK). Jis taip pat yra dalyvavęs žiemos žygiuose slidėmis užpoliarinėje Norvegijoje 2010 ir 2012 m.
Saulius yra Lietuvos alpinizmo čempionato ir alpinizmo technikos daugiakovės nugalėtojas ir prizininkas. Už savo žygių fotografijas yra ne kartą įvertintas įvairiuose konkursuose (daugiau informacijos: www.highlight.lt). Šiuo metu Saulius užima Lietuvos alpinizmo asociacijos prezidento pareigas, dirba finansavimo srityje viename didžiausių šalies bankų.

Danguolė Bičkūnienė

Ekspedicijos dalyvių asm. archyvo nuotr./Ekspedicijos „Kunlun 2012“ dalyvė Dangė
Ekspedicijos dalyvių asm. archyvo nuotr./Ekspedicijos „Kunlun 2012“ dalyvė Dangė

Su kalnais susipažino 1995m. Keliavo ir kopė Tian Šanyje, Alpėse, Pamyre, Ak-Širake, Himalajuose. Viena įsimintiniausių viršūnių – pirmasis penkiatūkstantininkas – Energija (5120m.), o taip pat 2008m. vykusi ekspedicija Himalajuose ir bandymas įkopti į Daulagiri (8167m.) viršūnę. Aukščiausia pasiekta viršūnė – Avicenos (ankstesnis pavadinimas – Lenino) (7134m.). Be kopimo į kalnus Danguolė turi dar vieną aistrą – ilgų distancijų bėgimą ir 12 sėkmingai įveiktų maratonų. Šiais metais išbandė ir bėgimą kalnais įveikdama Zugspitz supertail'ą (68,8km). Rugsėjį ruošiasi dalyvauti aštuonias dienas truksiančiame Transalpine bėgime Alpėse.

Tomas Šalkus

Jis – mokslininkas, impedanso spektre matantis apsnigtus kalnus. Ligonis, nebegalintis išgyventi be slidžių žiemą ir dviračio vasarą. Į pirmas keliones išvykau vos pramokęs vaikščioti. Po įvairiausius „laukinius“ žygius tiek Lietuvoje, tiek tolimiausiuose pasaulio kampeliuose pradėjo keliauti su Vilniaus universiteto žygeiviais nuo 2000 metų. Dalyvavęs kalnų žygiuose Tianšanyje, Fanuose, Altajuje, Kaukaze, slidžių žygiuose Rytų Sajanuose, Loppa Norvegijoje, kartu su A.Kuru pirmojoje lietuvių slidžių ekspedicijoje Špicbergeno salyne.

smscredit.lt Montis magia Dicto citius Sony mobile 15min.lt PENTAX VU žygeivių klubas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius