Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Milius keliauja per Karakumus

Pirmadienį, važiuodamas per Turkmėniją, į 15min.lt redakciją paskambino žurnalistas V.Milius ir trumpai pasidalijo naujienomis.
V.Milius Gruzijoje
V.Milius Gruzijoje / V.Miliaus nuotr.
Temos: 1 Karakumai

V.Miliaus ekspedicija „Ex Soviet Union“

Persikėlęs per Kaspijos jūrą Vitoldas ilgokai užtruko ties Turkmėnijos siena - apie 6 valandas. Teko sutvarkyti daugybę formalumų, gauti apie 40 dokumentų. Todėl į sostinę Ašchabadą lietuvis važiavo visą naktį, miestą pasiekė tik 4 val. ryto. Trumpai nusnaudęs išėjo į miestą ir dar spėjo dalyvauti šokių šventėje.

Į akis Turkmėnijoje labiausiai krinta tai, kad be galo garbinamas prezidentas Gurbanguly Berdymuchamedovas. Visur pilna paauksuotų ir paprastų valstybės vadovo paminklų. Susidaro įspūdis, kad be jo leidimo lapas nuo medžio nenukrenta. Turbūt suprantate, kad tokioje šalyje ir interneto prieigos yra saugomos. Pabandęs pasitikrinti gmailą, V.Milius laukė 20 minučių, kol kompiuteris atvers šį puslapį. Taigi naujų nuotraukų teks ilgokai palaukti.

Šalyje juntama diktatoriška ranka, netgi susidaro įspūdis, kad kas antras pilietis yra policininkas arba apsaugos pareigūnas.

Sekmadienį Vitoldas per Karakumų dykumą važiavo į Mary miestą. Kelias per dykumą tiesus kaip styga, tačiau labai duobėtas. Bet va kuro kainos fantastiškos - 70 cnt už litrą!

Beje, savaitgalį buvo sugedęs automobilis - subyrėjo kuro pompa. tačiau Vitoldas pats ją pasikeitė ir toliau sėkmingai tęsė kelionę.

Pirmadienį žurnalistas patraukė link Uzbekistano sienos.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius