-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Milius: tarp Tbilisio ir Jerevano (foto, video)

Antradienį ekspedicijos „Ex SU 2009“ dalyvis žurnalistas Vitoldas Milius spėjo pabuvoti ir Tbilisyje, ir Jerevane.
Atokvėpis Tbilisyje
Atokvėpis Tbilisyje / V.Miliaus nuotr.
Temos: 2 Jerevanas Tbilisis

Ekspedicija „Ex SU 2009“

Žurnalistas paskambino į 15min.lt redakciją iš Lietuvos ambasados Tbilisyje ir po susitikimo su ambasadorium Mečiu Laurinkum pasidalijo naujausiais įspūdžiais.

Kelio atkarpą kalnų keliais tarp Gruzijos ir Armėnijos sostinių (apie 340 km) Vitoldas įveikė tą pačią dieną. Nakvoti į Tbilisį grįžo jau naktį. Šis kelias įpratusiems prie austriškos tvarkos ir kelių žymėjimo vairuotojams gali sukelti ir šoką. Ypač naktį, kai sunku įvertinti realius atstumus ar besisukančio kelio kampą. Suklydęs gali ir į bedugnę nugarmėti. Ypač jei įsibėgėsi nuokalnėje.

Armėnijos automobilių parkas labai skiriasi nuo Gruzijos. Jei Tbilisyje gausu apsilaupiusių užsinietiškų automobilių, tai pakeliui į Jerevaną dominavo beveik vien tik rusiškos „Volgos“, „Žiguliai“, „viliukai“ ir pan. Atrodo, kad keliauji per Rusiją prieš kokį dešimtmetį.

Centriniame Jerevano pašte tarnautojai maloniai užanspaudavo Vitoldo kelio knygą (jis renka antspaudus visose sostinėse), jokių problemų nekilo.

Pasivaikščiojęs po Jerevano centrą ir išgėręs kavos, dar apsuko ratą aplink miestą ir pasuko atgal į Tbilisį (spaudė laikas).

Maloniai nustebino Armėnijos eismo kultūra. Jei Gruzijoje žmonės važinėja gaivališkai, tai armėnai rodo posūkius ir netgi ragina prisisegti saugos diržus (pakelėse daugybė įspėjamųjų ženklų). Jei gruzinui gėda naudotis saugos diržais, tai armėnai šia prasme yra labai civilizuoti.

Grįžęs į Tbilisį Vitoldas davė interviu dviems didžiausiems Gruzijos TV kanalams. tačiau jiems labiau rūpėjo ne pati ekspedicija, o Lietuvos ir Gruzijos draugystė, solidarumas.

Gruzijos sostinėje Lietuvos žurnalistą kelis kartus prisivijo ir sustabdė policija. Kaip paaiškėjo vėliau, dėl Lietuvos vėliavos. Įtardami, kad automobiliu važiuoja Gruzijos opozicijos narys (tamsoje nesimatė vėliavos spalvų), policininkai norėdavo tiesiog įsitikinti, kad vairuotojas „nepavojingas“.

Trečiadienį popiet Vitoldas išvyko į Baku (atstumas - 500 km).

Ekspedicijos žemėlapis
Ekspedicijos žemėlapis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius