Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Milius vejasi grafiką. Pirmyn į Moldovą! (papildyta 13.30 val.)

Žurnalistas Vitoldas Milius balandžio 16 d. nuvažiavo dar aštuonis šimtus kilometrų. Penktadienį jis kirto Moldovos sieną.
V.Miliaus ekspedicija „Ex Soviet Union 2009“
V.Miliaus ekspedicija „Ex Soviet Union 2009“ / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Moldova Ukraina
UAB
UAB "Altas IT" iliustr./V.Miliaus balandžio 16 d. maršrutas

Ukrainoje V.Miliaus VAZ-2109 du kartus stabdė policija. Dėl kliūčių (žurnalistas nebuvo įleistas į Baltarusiją), Vitoldas padarė lankstą per Lenkiją. Todėl šiuo metu atsilieka nuo kelionės grafiko. Pasivyti jį labai svarbu, nes kai kuriose šalyse reikia laikytis vizų režimo.

Praėjusią naktį V.Milius 15min.lt pranešė: „Ukrainos policininkai stabdė du kartus, tačiau labai pagelbėjo žygio žemėlapis, priklijuotas prie stiklo. Kai paaiškinu, kur ir kodėl važiuoju, paleidžia. Automobilis sriaubia neįtikėtinai mažai kuro – tik 6–7 l/100km. Kijeve buvau susitikęs su Ukrainos „Auto Bild“ redaktoriumi Olegu, penktadienį būsiu Kišiniove. Ten taip pat esu numatęs susitikimų su žurnalistais.“

Visa informacija apie ekspediciją „Ex SU 2009“

Penktadienį apie 13 val. Vitoldas pasiekė Kišiniovą ir paskambino į 15min.lt redakciją.

Kijevo paštas

Vitoldas pasakojo, kad kol kas sunku rasti interneto prieigą, todėl nuotraukas siųs vėliau. Kelionė per Ukrainą nebuvo brangi. Dėl kritusio grivinos kurso gerą viešbučio kambarį galima gauti už 200 grivinų (25 dolerius). O praėjusią naktį prie Moldovos sienos motelyje permiegojo dar pigiau.

Tačiau daugiausia sunkumų kilo Kijeve. Ne tik dėl transporto spūsčių. Tiesiog Centrinio pašto darbuotojos atsisakė įdėti atspaudą į kelionės knygą. Sakė, kad neprivalo to daryti: „nie položieno“. Teko eiti pas „valdžią“, iš naujo pasakoti visą epopėją... Galų gale atspaudą gavo.

Atrado Padniestrę

Kol kas didžiausias Vitoldo kelionės atradimas – Padniestrės respublika. „Keistas jausmas. Staiga įvažiuoji į niekam nežinomą valstybę valstybėje. Padniestrės respublika turi savo policiją (su rusiškomis uniformomis, sienas, kariuomenę). Teko atliktų keletą formalumų, susimokėti už leidimus. Ir tiek triukšmo dėl 28 km ruožo! Pravažiuoji juos ir vėl gali visus popierius išmesti. Toks įspūdis, kad susirinko būrys uniformuotų ir įkūrė savo respubliką“, – stebėjosi Vitoldas.

Tiesa, žurnalistui teko susimokėti ir „baudą“. 10 dolerių Padniestrės milicininkams suplojo už tai, kad miške viršijo greitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius