-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Grenlandija 2011“. Ekspedicijos dalyviai prisiminė Velykas

Tai, kad krikščionių pasaulis švenčia Velykas, žygeiviai prisiminė tik sekmadienį sustoję papietauti ir, kad jau margučių neturėjo, valgė lašinius.
Pakilimas
Pakilimas / Tomo Šalkaus/polar.vuzk.lt nuotr.
Temos: 2 Danija Grenlandija

Šeštadienį žygeiviams kilo pirmųjų techninių problemų – sulūžo vieno iš ekspedicijos dalyvių, Justo Gadeikio, slidės apkaustas. Ši problema buvo nesunkiai išspręsta, tačiau sekmadienį apkaustas vėl buvo sulūžęs ir vėl buvo atliekami remonto darbai. Įvairių smulkių gedimų slidžių žygiuose pasitaiko, tad keliautojai visuomet vežasi būtiniausius įrankius – taip siekiama išvengti priešlaikinės žygio pabaigos.

Šeštadienio pavakarę žygeiviai pirmąsyk sutiko žmones. Pro šalį sniego motociklais važiavo mokslininkai, kurie buvo sustoję trumpai pabendrauti su lietuvių komanda. Grenlandijoje pagrinde vykdomi klimato ir ledynų tyrimai. Ekspedicijos dalyviai ketina aplankyti apleistą glaciologų stotį, iki kurios lieka ~100 km.

Grenlandijoje pavasaris labai šaltas – pastarosiomis dienomis temperatūra pakyla vos iki 25 laipsnių šalčio. Tokioje temperatūroje netgi ir sparčiai judant sunku pakankamai sušilti, tad žygeiviai sustoja poilsiui tik per pietus.

Oficialų keliautojų puslapį rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius