-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 21

Iliuzionisto gastrolėse – pirmosios magiškos knygos pristatymas

Šilalės, Kretingos ir Prienų gyventojams pirmiesiems nusišypsos laimė – su nauja programa kovo pabaigoje juos aplankys iliuzionistas Edgaras Mažeika, išgarsėjęs ne vienu plačiai nuskambėjusiu triuku ir Lietuvos, Latvijos bei Skandinavijos gyventojams žinoma EMMAGIC sceniniu pseudonimu. Atlikėjas sutiko pasidalinti mintimis apie savo kūrybinį kelią bei apie net kelias naujas programas, kurias artimiausiu metu išvys visos Lietuvos gyventojai.
Edgaras Mažeika (EMMAGIC) su kolege
Edgaras Mažeika (EMMAGIC) su kolege / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jūs esate jaunas, tačiau jau turite ilgametę sceninio darbo patirtį. Papasakokite, kodėl susidomėjote iliuzijos menu ir kokie buvo pirmieji žingsniai?

– Iliuzijos menu susidomėjau būdamas šešerių. Per Baltijos televiziją išvydau laidų ciklą, kur žinomi pasaulio iliuzionistai demonstravo savo triukus. Man, kaip vaikui, didelį įspūdį padarė iš niekur atsirandantys ir dingstantys daiktai. Po truputi pradėjau domėtis, bandyti – pradėjau nuo pačių paprasčiausių triukų. Kelis fokusus parodė ir tėvas, vėliau mokiausi iš knygų. Po kurio laiko pajaučiau, kad gyventi be triukų negaliu.

Pirmasis mano pasirodymas, kuriame buvo apjungti trys scenos elementai – triukai, muzika ir teatrališkumas, įvyko po šešerių metų nuo lemtingos pažinties su magija. Man buvo 12-a metų, kai mokyklos šventėje demonstravau triukus su virve ir skarelėmis. Nuo tada prasidėjo mano sceninis kelias.

Kaip toliau klostėsi jūsų profesinė karjera ir ar per ją sutikote žmonių, kuriuos galėtumėte įvardinti kaip mokytojus?

– Žymiausiam Lietuvos iliuzionistui Arvydui Stoniui atidarius magijos internetinę parduotuvę, pirkdavau iš jo triukus ir mokydavausi. Po kurio laiko gavau laišką, raginantį stoti į Lietuvos iliuzionistų klubą. Kai ten stojau, man buvo trylika. Kandidatu buvau du mėnesius, po to tapau klubo nariu. Penkiolikos mane pakvietė stoti į Baltijos šalių iliuzionistų sąjungą A.M.B.E.R.. Tapau jauniausiu jos nariu. Iš pradžių vyresni kolegos priėmė šiltai, bet paskui pamatė, kad nenusileidžiu jiems meistriškumu, tai pradėjo vertinti kaip konkurentą.

Vieno mokytojo neturiu. Vertinu kolegų patarimus, tačiau dažniausiai mokausi iš knygų. Mano propaguojama magija yra sceninė, todėl man reikia tiek scenos meno, tiek psichologijos žinių. Šių žinių ir stengiuosi semtis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Edgaras Mažeika (EMMAGIC) su kolege
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Edgaras Mažeika (EMMAGIC) su kolege

Važinėjate po mokyklas ir pristatote unikalią internaktyvią ir edukacinę magijos pamoką vaikams. Ką sakote vaikams, kurie nori tapti iliuzionistais?

– Į mokyklas važinėja daug artistų – teatrai, muzikinės grupės, cirko artistai, todėl juos nustebinti yra sunku. Mano programa nuo kitų skiriasi tuo, kad aš atskleidinėju triukų paslaptis. Vaikai gali patys namuose pabandyti ir nustebinti tėvus ar draugus išmoktais fokusais – stebuklingą kasdienybę gali sukurti visi.

Prieš pasirodymus sakau, kad norint tapti geru iliuzionistu, reikia turėti gerą atmintį – atsiminti ką kaip daryti; būti disciplinuotam ir kantriam – dažnai nepasiseka atlikti triuko iš pirmo ar net dešimto karto, bet, užsispyrus darant, anksčiau ar vėliau jis pavyksta. Matyt akcentuoju šias savybes todėl, kad pats jas turiu.

  • Nors esate jaunas, tačiau jau esate įsirašęs savo vardą tarp žinomiausių Lietuvos iliuzionistų. Kokie triukai lėmė jums šlovę?

– Pirmasis plačiai nuskambėjęs triukas – tai Rokiškio dvaro pradanginimas. Iki manęs tai padarė keturi iliuzionistai: David´as Copperfield´as pradangino Laisvės statulą, P. C. Sorcar jaunesnysis Tadž Mahalą, Arvydas Stonys – Televizijos bokštą. Rokiškio dvarą pradanginau net du kartus – pirmą kartą tai padariau naktį, bet sulaukiau komentarų, kad buvo tiesiog išjungtos šviesos. Tuomet po kelių dienų sėkmingai pakartojau triuką, taip užčiaupdamas kritikus.

Antras pasiekimas, kuriuo didžiuojuosi, yra užrištomis akimis įveikta beveik trylikos kilometrų trasa. Važinėjau po Rokiškį užrištomis akimis ir maišu ant galvos, o gale sėdintis tiesiog iš gatvės paimtas praeivis sakė, kur važiuoti. Iš viso nuvažiavau 12,6 km – tai rekordinis atstumas Baltijos šalyse.

Trečias pasiekimas, kurį norėčiau paminėti, tai darbas su vaikais – antrus metus iš eilės koncertuoju po Lietuvos mokyklas su programa ir iš kvietimų bei atsiliepimų jaučiasi, kad tokia programa labai reikalinga ir ilgai laukta.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Edgaras Mažeika (EMMAGIC) su kolege
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Edgaras Mažeika (EMMAGIC) su kolege

Kovą išvažiuojate į turą po Lietuvą. Ko laukti žiūrovams ir kokia tai bus programa?

– Tai bus interaktyvi programa visai šeimai, pavadinimu „Fantasy&Mysteries“. Joje bus apjungti pasirodymai tiek vaikams, tiek suaugusiems. Maža to – žiūrovai galės ne tik stebėti, kaip gimsta triukai, bet ir patys dalyvauti jų kūrime. Į sceną kviesime žmonės, kurie galės pasijausti stebukladariais. Programos metu pristatyme ir nematytų triukų. Vienas iš jų – vandens ir smėlio virsmai, kurie susijęs su mentaline magija. Šį ir kitus triukus pamatys septyniolikos miestų gyventojai ir svečiai kovo-gegužės mėnesiais.

Bet tai ne vienintelė staigmena, kurios iš jūsų gali sulaukti žiūrovai?

– Taip. Kartu su kolege susibūrėme į naują komandą ir rudenį ruošiame naują programą. Aš iliuzionistas, o kolegė – kulinarė, tai žiūrovams ruošiame naujovę – magijos kulinarinę knygą. Rudenį bus išleista knyga ir vyks pristatymo pasirodymai po Lietuvą. Kuo ši knyga bus išskirtinė? Jame aprašyti desertai, kuriuos galima paruošti namų sąlygomis ir jie pateikiami kaip iliuzija – su stebuklo elementais. Leidinyje esantys patiekalai bus ir vegetariški bei veganiški, taip pat juose bus galima keisti ingredientus, taigi jie tiks įvairiems skoniams. Tai tik keletas iš daugelio staigmenų, kurios laukia knygos skaitytojų ir mūsų turo lankytojų.

Ačiū už pokalbį ir sėkmės stebinant jūsų pasirodymų lankytojus.

Artimiausio turo datos:

KOVO 23 – ŠILALĖ

KOVO 28 – KRETINGA

KOVO 30 – PRIENAI

BALANDŽIO 1 – KĖDAINIAI

BALANDŽIO 4 – RAMYGALA

BALANDŽIO 5 – RADVILIŠKIS

BALANDŽIO 6 – KUPIŠKIS

BALANDŽIO 7 – ANYKŠČIAI

BALANDŽIO 8 – TAURAGĖ

BALANDŽIO 11 – RASEINIAI

BALANDŽIO 12 – ŠAKIAI

BALANDŽIO 13 – PAKRUOJIS

BALANDŽIO 20 – ELEKTRĖNAI

BALANDŽIO 21 – DUSETOS

BALANDŽIO 25 – VILKAVIŠKIS

BALANDŽIO 26 – BIRŠTONAS

GEGUŽĖS 3 – JURBARKAS


Turo organizatorius - EMSTUDiO

www.emstudio.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius