Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„15 min“ skaitytojai išrinko įsimintiniausią išgėrusių vairuotojų frazę – „Kojos nebelaiko, todėl vairuoju“

Policijos pareigūnai iš alkoholiu tvoskiančių vairuotojų išgirsta kvailiausius, keisčiausius, juokingiausius pasiteisinimus. „15 min“ portale skaitytojai išrinko įsimintiniausius jų. Daugiausia balsų sulaukė pasiteisinimas „Kojos nelaiko, todėl vairuoju“.
Neblaivus prie vairo
Neblaivus prie vairo / 123rf.com

„Dažniausiai įsivaizduojame, kad išgėrę vairuotojai teisinasi vienodai: gėrę tik prieš kelias valandas, gėrę tik vieną bokalą ar taurę ir panašiai. Pasirodo, realybėje įkaušusių vairuotojų pasiteisinimai – ir kūrybiškesni, ir labai įvairūs“, – sako Saulius Galadauskas, Lietuvos aludarių gildijos prezidentas.

Lietuvos aludarių gildija, vykdanti socialinę akciją „Nevairuok išgėręs“, inicijavo ir šį balsavimą. Portalo lankytojai galėjo pasirinkti iš 12 autentiškų frazių, kurios buvo surinktos bendradarbiaujant su Lietuvos policija.

Balsavusiems labiausiai patiko frazė „Kojos nelaiko, todėl vairuoju“, kurią pažymėjo 36 proc. Kitos populiarios frazės penketuke: „Gėriau tik vieną bokalą alaus.“ (15 proc.), „Turėjęs namo parvežti draugas prisigėrė labiau už mane.“ (12 proc.), „Suvalgiau prasto maisto, išgerti reikėjo dezinfekcijai.“ (10 proc.) „Naktį bijojau eit iki namų, o grįžti automobiliu atrodė saugiau.“(7 proc.).

Šias penkias, daugiausia balsų surinkusias frazes Lietuvos aludarių gildija žada panaudoti socialinei instaliacijai Vilniaus mieste, kuri atkreips dėmesį į vairavimo išgėrus problemą.

„Kol kas negaliu išduoti, kas tai bus, bet instaliacija tikrai patrauks dėmesį. Vairavimas išgėrus yra vis dar opi problema Lietuvoje, nepaisant perspėjimų apie tokio neatsakingo poelgio pasekmes. Norime šiek tiek šokiruoti žmones, gal tai privers susimastyti ir keisti ne tik požiūrį, bet ir elgesį“, – sako S. Galadauskas.

Instaliacija planuojama pastatyti birželio 27 dieną vienoje iš sostinės senamiesčio gatvių, kurioje įsikūrę nemažai barų, kavinių ir naktinių klubų. Ją praeiviai galės apžiūrėti visą dieną.

Visos 12 frazių, už kurias balsavo portalo lankytojai:

Gėriau tik vieną bokalą alaus. 15%

Maniau, kad neįpūsiu. 5%

Maniau, kad naktį nesutiksiu policijos. 2%

Aš degustavau vyną – toks mano darbas. 4%

Pobūvyje išgerti alkoholio privertė viršininkas – bijojau susipykti. 3%

Susipykau su žmona ir išgėriau, kad sumažinčiau stresą. 2%

Suvalgiau prasto maisto, išgerti reikėjo dezinfekcijai. 10%

Turėjęs namo parvežti draugas prisigėrė labiau už mane. 12%

Namuose didelė bėda, reikia skubiai grįžti. 2%

Naktį bijojau eiti iki namų, o grįžti automobiliu atrodė saugiau. 7%

Kojos nebelaiko, todėl važiuoju. 36%

Darbe su kolegomis tik paminėjome mano vardadienį. 1%

Savo frazes siūlyti galėjo ir portalo lankytojai komentaruose po balsavimu. „Wase“ (IP: 82.145.209.128) pasivadinusiam komentatoriui, pasiūliusiam frazę „Nepadaręs nepaskrendu“ Lietuvos aludarių gildija skiria prizą. Laimėtojas kviečiamas prizą atsiimti „15 min“ redakcijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius