-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15 tūkst. žingsnių iššūkis: kaip apsirengti ir tinkamai pasiruošti?

Šeštadienį Anykščiuose tūkstantinė minia pajudės nemokamosiose „Proenzi ArthroStop“ ėjimo varžybose, kur vien tik būvimo su artimaisiais gali ir nepakakti. „Proenzi ArthroStop“ ėjimo varžybų organizatoriai rekomenduoja pasirūpinti dar keliais dalykais – maistu, pakankamu vandens kiekiu ir gera apranga.
„Proenzi ArthroStop Kaunas 2017“ ėjimo varžybos
„Proenzi ArthroStop Kaunas 2017“ ėjimo varžybos / Roko Lukoševičiaus nuotr.

Svarbu gauti energijos

„Proenzi ArthroStop“ ėjimo varžybų sumanytoja ir organizatorė Vlada Musvydaitė pataria pasirūpinti sveiku ir energijos suteikiančiu maistu: „Prieš varžybas gerai papusryčiaukite, bet nepamirškite užkandžiauti ir ėjimo metu. Mano pasiūlymas jums – į kuprinę įsidėkite obuolį, sveiką sumuštinį ir batonėlį. Maisto kiekis neturėtų būti didelis, bet svarbu gauti energijos, angliavandenių. Žinoma, nepamirškite geros nuotaikos“.

Pasirūpinkite vandeniu

Vandenį gerkite laiku – pradėkite gerti jau būdami namie, prieš išvykdami į varžybas. Likus dviems valandoms iki varžybų, išgerkite bent pusę litro vandens, tai aprūpins organizmą reikiamu vandens kiekiu pirmosioms ėjimo distancijos atkarpoms.

Roko Lukoševičiaus nuotr./„Proenzi ArthroStop Kaunas 2017“ ėjimo varžybos
Roko Lukoševičiaus nuotr./„Proenzi ArthroStop Kaunas 2017“ ėjimo varžybos

Ryte ir ėjimo varžybų metu išgerkite bent litrą vandens. Jeigu jūs ištroškote, vadinasi jūs pavėlavote – reikėjo gerti vandenį gerokai anksčiau. Tam, kad to išvengtumėte, nepamirškite pasiimti vandens su savimi ir į trasą.

Renginio metu galėsite atsigaivinti mineraliniu vandeniu. Mineraliniu vandeniu žygiui galėsite apsirūpinti starto ir finišo bei Vlada.lt 10 tūkst. žingsnių zonose, o vaikai vandens gaus ir „Sveikatinės“ 5 tūkst. žingsnių šeimos zonoje.

Kaip apsirengti?

„Tinkamos aprangos pasirinkimui didelę reikšmę daro oras, bet kai orai permainingi, ne visada pavyksta viską susiplanuoti. Tad visų pirma, pasirūpinkite keliais sluoksniais. Rudens sezonu bent dviem–trimis. Jeigu bus karšta, viršutinį sluoksnį galėsite nusiimti. Taip pat, labai svarbu, kad pirmas sluoksnis leistų odai kvėpuoti. Tam labai tinka rūbai, pagaminti iš plonos merilo vilnos. Vilna dar ypatinga tuo, kad vėsina kūną, kai yra karšta, ir šildo jį, kai yra šalta, tad su vilnoniais rūbais rizika prašauti yra mažiausia“ , pataria „Proenzi ArthroStop“ ėjimo varžybų dalyvė „Devold“ komandos narė Vaida Vokietaitienė.

Roko Lukoševičiaus nuotr./„Proenzi ArthroStop Kaunas 2017“ ėjimo varžybos
Roko Lukoševičiaus nuotr./„Proenzi ArthroStop Kaunas 2017“ ėjimo varžybos

„Pasirūpinkite, kad apranga būtų laisva ir nevaržanti, pasirūpinkite lietpalčiais ar neperšlampamomis striukėmis, jeigu pradėtų lyti ėjimo metu. Taip pat, pasirūpinkite, kad avalynė būtų patogi ir nespaustų – jeigu bus šalta, stora kojinė, batuose, kurie spaudžia, labiau pakenks negu padės“, – teigia V.Musvydaitė.

Daugiau informacijos apie „Proenzi ArthroStop“ ėjimo varžybas Anykščiuose ir nemokama registracija – ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius