-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2009-ųjų keistenybės: nenurimstančios senutės, vagis-narcizas ir geriantys pareigūnai

Pastangos įveikti krizę bet kuriais įmanomais būdais; atsikratę rūkymo, bet vis dar priversti gerti darbe Kinijos pareigūnai; užsnūdęs girtas per šachmatų partiją šachmatininkas ir dar daug kas linksmino ir stebino planetos žmones 2009 metais.
Lietuviai jaučiasi finansiškai nesaugūs.
2009-aisiais daug kalbėjome apie pinigus. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Vagystė Pinigai

Pasaulį apėmusios finansinės krizės laikotarpiu išgelbėti žmogų iš kasdienės rutinos ir pilkos kasdienybės gali troškimas gyventi. Ir praeinančiais metais vyresnioji karta darė viską, kad suabejoti jos noru gyventi buvo neįmanoma.

Pagyvenusi Kinijos gyventoja nusprendė susirasti vyrą bendraamžį. Eilinis įvykis, jeigu ne pretenduojančiosios į nuotakos amžius – neseniai ji atšventė savo 107-ąjį gimtadienį.

 Vietos valdžia pasišovė padėti jai susirasti tinkamą kandidatą tarp tų, „kam per šimtą“, ir pasiūlė jos giminaičiams susisiekti su senelių namais.

Nepasirengusi sustoti ir žinoma Vengrijoje 83-ejų metų profesionali vagilė Gizella Kosztor, arba „Skraidanti Gizi“, pradėjusi savo karjerą prieš maždaug 60 metų, vėl buvo sulaikyta nusikaltimo vietoje.

Taip kleptomanė buvo praminta už tai, kad visada atskrisdavo ir išskrisdavo iš nusikaltimo vietos vidaus oro reisais. Per savo ilgą gyvenimą „Skraidanti Gizi“ buvo nuteista daugiau kaip 20 kartų, pirmąjį kartą patekusi į policijos akiratį šeštajame dešimtmetyje.

Į nusikalstamą kelią stojo ir 42 pagyvenusios Kipro gyventojos. Policija areštavo moteris, kurios su įkarščiu lošė pokerį iš pinigų, o tai draudžiama šalies įstatymais. Daugumos areštuotųjų amžius 75–85 metai, o vyriausia azartinių lošimų mėgėjų jau yra atšventusi 95-ąją gimimo dieną.
 
ĮVAIRŪS APIPLĖŠIMAI

Jaunesni ir solidesni nusikaltėliai šiais metais pasižymėjo anaiptol ne mažiau nei jų vyresnio amžiaus kolegos.

Policija areštavo moteris, kurios su įkarščiu lošė pokerį iš pinigų, o tai draudžiama šalies įstatymais. Daugumos areštuotųjų amžius 75–85 metai, o vyriausia azartinių lošimų mėgėjų jau yra atšventusi 95-ąją gimimo dieną.
Ieškomas už butų plėšimus britas Matthew Maynardas buvo nepatenkintas savo nuotrauka, kurią policija paskelbė laikraštyje, ir nusiuntė leidiniui „geresnę“ nuotrauką, kurioje jis stovi šalia policijos furgono.

Leidinys maloniai išspausdino nuotrauką, o policijos atstovai padėkojo taip skrupulingai žiūrinčiam į bendrapiliečių dėmesį nusikaltėliui.

Lenkijos Liublino mieste vyras mėgino apiplėšti banką, prikišęs kasininkui po kaklu neva peilį, kuris iš tikrųjų buvo arbatinis šaukštelis. Dviem moterims, stovėjusioms už kasininko, toks ginklas pasirodė neįtikinamas. Ir tikėjusiam kitokio efekto plėšikui su stalo įrankiu teko skubiai palikti nepavykusios apiplėšimo vietą.

Užbaigti pradėtą darbą pavyko Vokietijos gyventojui. Važiuodamas į apklausą byloje dėl vagystės parduotuvėje jis padarė dar vieną apiplėšimą.

Policininkai, tiriantys vagystę, labai nustebo pamatę nuovadoje vyrą, kuris buvo įtartinai panašus į aprašytą vagį. Nusikaltėlis nevykėlis laukė apklausos byloje dėl smulkios vagystės parduotuvėje, kurią jis padarė anksčiau.

PASKOLOS, NUOLAIDOS, KURTIZANĖS

Vykstant krizei Amsterdamo valdžia nusprendė atkreipti dėmesį į pelningiausio miesto ekonomikos sektoriaus problemas, susirūpinusi dėl prostitučių paskolų, mat jos negali pasiimti jų eilinėse kredito organizacijose.

Miesto tarybos nuomone, prostitucija yra „sąžiningas“ verslas, vadinasi „verslininkėms“ turi būti suteikta galimybė naudotis įprastomis bankų paskolomis teisėtais pagrindais.

 Ne mažiau rūpinasi seniausios profesijos atstovėmis ir Berlyno valdžia, drauge nepamiršdama ir aplinkosaugos.

Vokietijos sostinės viešnamiai sugalvojo, kaip išgyventi recesiją ir susirasti naujų klientų: tie, kurie atvažiavo dviračiu, arba gali įrodyti, kad atvažiavo viešuoju transportu, gaus nuolaidą – už 70 eurų kainuojantį 45 minučių seansą mokės 5 eurais mažiau.

Prisivilioti daugiau svečių nenoromis pavyko vienam Venecijos viešbučių: viešbučio išankstinio užsakymo sistemoje buvo padaryta klaida, pagal kurią poilsiautojams buvo pasiūlyta praleisti savaitę keturių žvaigždučių viešbutyje tik už vieną centą.

Naujuoju pasiūlymu nepaprastai apsidžiaugė turistai, bet jis nedžiugino viešbučio vadovų.Vokietijos gyventojas tiesiogine žodžio prasme paleido 23 tūkst. eurų vėjais: vokas su pinigais išslydo iš keleivinio kabrioleto kišenės per bandomąjį pasivažinėjimą Šiaurės Vokietijoje netoli Hanoverio.

PINIGAI, PINIGAI, PINIGAI

Kai kurie žmonės šiais metais didelių sunkumų dėl lėšų nepatyrė, laimėdami milijonus loterijose ir važinėdami automobiliu su tūkstančiais eurų voke.

Rusijos valstybinė loterija pirmą kartą Rusijos ir Sovietinės loterijos istorijoje padarė laimingą Sankt Peterburgo priemiesčio gyventoją, išmokėjusi 100 mln. rublių (8,1 mln. litų). Jų laimėtojas žadėjo tuos pinigus panaudoti parduotuvių tinklui sukurti ir nupilti būstus savo artimiesiems.

 Į keblią padėtį pateko du Prancūzijos gyventojai, išlošę 2 mln. eurų lošimo automatu lošimo namuose. Nustatyti, kurio ranka buvo laimingesnė, negalėjo net teismas. Todėl moteris, pastačiusi 50 eurų „vienarakiam banditui“ gavo 80 proc. laimėjimo, o jos draugas, nulenkęs automato svertą, gaus visus likusius pinigus.

Vokietijos gyventojas tiesiogine žodžio prasme paleido 23 tūkst. eurų vėjais: vokas su pinigais išslydo iš keleivinio kabrioleto kišenės per bandomąjį pasivažinėjimą Šiaurės Vokietijoje netoli Hanoverio.

Vairuotojas tučtuojau susisiekė su policininkais, kurie užblokavo autostradą maždaug pusvalandžiui. Tvarkos saugotojai sugebėjo grąžinti jam 20 tūkst. eurų. 3 tūkst. taip ir nebuvo surasti.

Dėl tokio dingimo tikriausiai nebūtų susijaudinęs 55 metų Taivano gyventojas, kurį salos policija areštavo už tai, kad jis išmetė pro automobilio langą iš viso milijoną Taivano dolerių (75 tūkst. litų).
Vyras būtų išdalijęs ir daugiau – per areštą iš jo buvo paimti dar du maišai banknotų, o 400 tūkst. Taivano dolerių jis paprasčiausiai sudegino.

ŠACHAS IR UŽSTALĖS DIDVYRIAI

Kol pasaulyje plačiai vyksta kova su girtavimu ir rūkymu, kai kas mėgina pasimėgauti paskutinėmis alkoholio ir tabako laisvės akimirkomis, tam paaukodamas net profesinius įsipareigojimus.

Atstovaudamas Prancūzijai didmeistris Vladislavas Tkačiovas nesugebėjo sužaisti daugiau kaip vienuolikos ėjimų viename tarptautiniame šachmatų turnyro mače, nes suteikė pirmenybę ne šachmatams, o geram išgėrimui ir užmigo.

V.Tkačiovas atvyko į mačą su Indijos šachmatininku tokios būklės, kad vos galėjo pasėdėti ant kėdės, o prasidėjus partijai, po kiek laiko padėjo galvą ant stalo, užmigo ir gavo techninį įspėjimą.

Kinijos pareigūnai geria iš paskutinių jėgų: daugeliui jų tenka siūlyti savo svečiams ir kolegoms daugybę alkoholio pramoginiuose renginiuose per visuomeninius priėmimus. Jiems taip pat būtina daug gerti, nes to reikalauja vaišinimo svaigiaisiais gėrimais kultūra.

Nelygiame mūšyje su alkoholiu krito jau nemažai pareigūnų, ir valstybė nepamiršta net tokių „didvyrių“. Štai vienas pareigūnas, miręs po vaišių karaokės bare, buvo trumpam net paskelbtas revoliucijos kankiniu.

Tokių „didvyrių“ galėtų būti ir daugiau, bent jau Gongano apskrityje. Tačiau valdžia panaikino įstatymą, įpareigojantį vietos pareigūnus daugiau rūkyti, ir taip padėti vietos ekonomikai.
Įstatymas įpareigojo pareigūnus surūkyti per metus bent po 23 tūkst. pakelių cigarečių, ir taip papildyti vietos iždą. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius