-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

30 geriausių restoranų Lietuvoje: 13 vieta – geriausias didkepsnių restoranas Lietuvoje – „Böff“

Atsižvelgiant į didėjantį restoranų skaičių Lietuvoje, maisto kultūros augimą, vis dažniau pastebimą viešo maitinimosi įstaigų individualumą ir augančią kokybę, šiemet Lietuvoje pirmą kartą yra sudarytas 30 geriausių šalies restoranų sąrašas. Pirmą kartą tokį reitingavimą Lietuvoje inicijavo „Švyturys“ pristatydamas „Švyturio“ Tradicinę alaus kolekciją. Tarp geriausiųjų šalies restoranų, 13 vieta, šiemet buvo įvertintas didkepsnių restoranas „Böff“.
Didkepsnių restoranas „Böff“
Didkepsnių restoranas „Böff“ / G.G Photography – Gediminas Gražio nuotr.

Įvertint ir išrinkti geriausius restoranus buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra virš 100 maisto industrijos profesionalų: geriausi Lietuvos šefai, restoranų savininkai, apie industriją rašantys žurnalistai, someljė, įžvalgiausi pietautojai ir vakarieniautojai bei kiti industrijos ekspertai – visi jie atidavė savo balsą vertindami Lietuvos restoranus.

Suprasti akimirksniu

  • Restorano šefas Mher Gevorkjan
  • Restorano vadovas Mher Gevorkjan
  • Virtuvės tipas steikų namai
  • TAS patiekalas sausai brandintas antrekotas su kaulu
  • Darbo valandos I-V 11:30-22:00, V-VI 12:00-22:00
  • Adresas Olimpiečių 1, Vilnius
  • Internetinė svetainė www.boff.lt
  • Atidarymo metai 2012 m.

Pasitelkdami savo patirtį ir profesionalumą, akademijos nariai įvertino Lietuvos restoranų maistą ir jo patiekimą, taip pat atsižvelgė į aptarnavimo kokybę bei aplinką. Taigi sveikiname ir detaliai pristatome 13 vietą užėmusį restoraną – „Böff“, pro kurio langus kaip ant delno matosi Gedimino pilis.

Pasaulį išmaišęs šefas Mher Gevorkjan, nuo 1994 m. dirbęs didelių viešbučių restoranuose ir kruiziniuose laivuose, prieš ketverius metus pribrendo „savo vietai“. Taip, jeigu trumpai, gimė restoranas „Böff“, kurį netrukus įvertino kokybės mėgėjai.

Tiesa, Mher įsibėgėjęs su „Böff“ atidarė ir daugiau su maistu susijusių vietų.

Pavyzdžiui, mėsos parduotuvę „Bučeris“, restoraną „The Town“ (kartu su verslo partneriu), o rudenį prekybos centre „Ozas“ duris atvers Cezario salotų baras.

Vis dėlto geriausio restorano įvertinimą jam pelnė būtent „Böff“ restoranas, kurio stiprybė – didkepsniai. Beje, pagal šį reitingą, tai yra geriausias didkepsnių restoranas Lietuvoje.

VAKARIENĖ. „Böff“ valgiaraštis keičiasi du kartus per metus, tačiau yra patiekalų, kurie niekada neišeina iš meniu – tiesiog per daug žmonių sugrįžta dėl konkrečių patiekalų. Be to, kaip restorano šeimininkas ir virtuvės šefas sako, „geras didkepsnis ir yra geras didkepsnis, nieko čia nepakeisi“.

„Böff“ didkepsnių puikumas slypi paprastuose dalykuose. Tai tarpusavyje derantys kokybiški ingredientai, teisingas prieskonių santykis, teisinga technika ir, žinoma, šefo meistriškumas.

Be mėsos patiekalų, čia visada yra ganėtinai platus jūros gėrybių, žuvų pasirinkimas, taip pat šefo kurtų desertų, siūlomi savaitės specialieji patiekalai, tačiau, žinoma, mėsos patiekalai yra šios vietos stiprybė.

Beje, šiame restorane įdomu yra tai, kad užsisakius didkepsnį svečias gali pats išsirinkti mėsos gabalėlį, kurį virtuvė netrukus jam pagamina.

INGREDIENTAI. Didelė dalis ingredientų keliauja iš Olandijos ir Vokietijos. Pastaroji restoraną aprūpina atvėsintais (jokiu būdu ne šaldytais) jūros produktais, o iš Olandijos Mher perka aukščiausios rūšies mėsą. Beje, ją jis perka tonomis, nes turi ir savo kokybiškos mėsos parduotuvę pavadinimu „Bučeris“.

Be to, neseniai vyras kartu su verslo partneriais užveisė bulių ūkį Lietuvoje. Netoli Ignalinos esančiame ūkyje šiuo metu auga 12 armėnui priklausančių bulių. 4 jų minta tik grūdais, 4 – tik žole, likę 4 – grūdų ir žolės mišiniu.

ŠEFAS. Restorano šeimininkas – Mher Gevorkjan – yra armėnas gimęs Jerevane. Kai jam sukako 13 m. Mher šeima persikraustė gyventi į Estiją. Ten būsimas šefas pabaigė mokyklą ir norėjo tapti sportininku. Tačiau neįstojo į sporto akademiją ir kad neprašvaistytų vienerių metų laikinai įstojo į pakankamai gerai vertinamą Estijos kulinarijos mokyklą. Ten jis atrado save iš naujo, pamilo maisto gaminimo procesą, pabaigė mokyklą ir nuo 1994 m. iš virtuvės jis nesitraukia.

Mher Gevorkjan profesinės karjeros kelias išties ilgas ir kupinas patirties. Nuo 1999 m. Mher dirbo šefu kruiziniuose laivuose Karibuose. Beje, pokalbis dėl darbo laivuose vyko „Lietuvos“ viešbutyje Vilniuje, 17 aukšte. Ten jis ir sutiko savo būsimą žmoną, kuri, po 6 metų nuo tada, grąžino vyrą į Vilnių, ir ilgesniam laikui.

Taigi 2005 m. Mher Gevorkjan vedė lietuvaitę ir įsidarbino virtuvės šefu didžiausiame Lietuvos viešbutyje „Reval Hotel Lietuva“. Sukaupęs dar daugiau patirties, jis nusprendė imtis naujų iššūkių ir 2007 m. kartu su šeima išvyko į Daniją, kur dirbo vyr. šefu gerai vertinamame „Marriott“ viešbučio restorane. Vėliau jis dirbo šio viešbučių tinklo restoranuose ir kitose šalyse. Savo šefo viešbučiuose karjerą jis pabaigė viename „fine dining“ restorane Taline.

Ieškodamas naujų iššūkių patyręs kulinaras pradėjo mąstyti apie nuosavą verslą ir, žinoma, ne apie ką kita, bet savo restoraną. Taip gimė mėsos namų idėja – vyras Lietuvos sostinėje pasišovė pristatyti teisingą jautienos valgymo kultūrą.

Po dviejų pasiruošimo metų, 2012-ųjų rudenį, Mher Gevorkjan pakvietė į „Böff“, kurį jis atidarė šalia Mindaugo tilto esančiame Karaliaus Mindaugo apartamentų komplekse, su vaizdu į Gedimino pilį.

Pusantrų metų Mher dirbo savo restorane be poilsio dienų, nuo ryto iki vakaro – kiekvienas didkepsnis ant svečių stalų išeidavo iš jo rankų. Dabar jis jau turi suformuotą darnią komandą ir kartais pagaliau leidžia sau pailsėti.

PRIVATI VAKARIENĖ. Tai nėra įprasta degustacinė vakarienė, kurios metu galima paragauti daug įvairių „žanrų“ neįprastų patiekalų. „Böff“ pagal užsakymą organizuoja išskirtinai mėsos degustavimo vakarienes. Jos yra skirtos mėsos mėgėjams. Tokios vakarienės metu yra ragaujama įvairi skirtingomis technikomis pagaminta mėsa (tartarai, mėsa kepta ant griliaus, orkaitėje, keptuvėje ir pan.).

BUČERIS. Neseniai gimė dar vienas Mher projektas, tampriai susijęs su restoranu „Böff“. Tai – aukščiausios kokybės mėsos parduotuvė pavadinimu „Bučeris“. Ten, pavyzdžiui, rasi aukščiausios kokybės juodojo angus jautienos, kuri atkeliauja iš „Creekstone“ ūkių. Jų galvijai auginami gyvūnams draugiškoje aplinkoje ir šeriami grūdų pagrindu, laikantis 100 % augalinės dietos. Taip pat „Bučeryje“ yra mėsos iš Mher galvijų ūkio Ignalinoje bei jų pačių sausai brandintos mėsos.

Daugiau informacijos apie projektą ir faktų apie geriausius šalies restoranus – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius