Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 geriausių restoranų Lietuvoje: 2 vieta – šefo Deivydo Praspaliausko restoranas – „Dublis“

Atsižvelgiant į didėjantį restoranų skaičių Lietuvoje, maisto kultūros augimą, vis dažniau pastebimą viešo maitinimosi įstaigų individualumą ir augančią kokybę, šiemet Lietuvoje pirmą kartą yra sudarytas 30 geriausių šalies restoranų sąrašas. Pirmą kartą tokį reitingavimą Lietuvoje inicijavo „Švyturys“ pristatydamas „Švyturio“ Tradicinę alaus kolekciją. Vienu geriausių šalies restoranu šiemet yra pripažintas šefo Deivydo Praspaliausko iki šiol ambicingiausias projektas – „Dublis“.
Deivydo Praspaliausko restoranas „Dublis“
Deivydo Praspaliausko restoranas „Dublis“ / Linos Skukauskės nuotr.

Kad kuo objektyviau būtų išaiškinti geriausi šalies restoranai buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra virš 100 maisto industrijos profesionalų: geriausi Lietuvos šefai, restoranų savininkai, apie industriją rašantys žurnalistai, someljė, įžvalgiausi pietautojai ir vakarieniautojai bei kiti industrijos ekspertai – visi jie atidavė savo balsą vertindami Lietuvos restoranus.

Suprasti akimirksniu

  • Restorano vadovas Deivydas Praspaliauskas
  • Restorano šefas Deivydas Praspaliauskas
  • Virtuvės tipas brasserie ir fine dining
  • TAS patiekalas tuno kapotinis
  • Darbo valandos I-VII 12:00-23:00
  • Adresas Trakų g. 14, Vilnius
  • Internetinė svetainė dublis.eu
  • Atidarymo metai 2015 m.
  • Šunims draugiški

Pasitelkdami savo patirtį ir profesionalumą, akademijos nariai įvertino Lietuvos restoranų maistą ir jo patiekimą, taip pat atsižvelgė į aptarnavimo kokybę, aplinką ir gėrimų meniu. Taigi sveikiname ir detaliai pristatome 2 vietą užėmusį restoraną „Dublis“ ir kuo jis toks ypatingas.

„Dublis“ apjungia dvi restorano koncepcijas po vienu stogu – braseriją ir restoraną. Tai ilgai brandinta šefo Deivydo Praspaliausko svajonė, kurioje jis įgyvendina savo kulinarines vizijas ir eksperimentus. Tam jį įkvepia metų laikai, galerijos „Grafo“ meno kūriniai ir lankytojų įvertinimai.

Restoranas ir braserija 2015 m. pabaigoje įsikūrė Trakų gatvėje Vilniuje, istoriniame XVIII a. komplekse „Grafų rezidencija“. Tai yra jau antras D. Praspaliausko „Dublis“, tačiau iki šiol ambicingiausias jo projektas. Iki to šefas bus siejamas su restoranu „Lauro lapas“.

BRASERIJA. Braserija savo lankytojus pasitinka lengva neįpareigojančia aplinka. Ji veikia iki vėlumos septynias dienas per savaitę, o novatorišką, šviežio skandinaviško požiūrio įkvėptą a la carte meniu Deivydas keičia kas mėnesį. Žinoma, daugiausia tam įtakos turi metų laikai.

DIENOS PIETŪS. Į braseriją lankytojai yra kviečiami ne tik vakarienei, bet ir dienos pietų, kurių kaina – 12 EUR (į tai įeina: gėrimas, pagrindinis patiekalas, desertas, kava arba arbata, sriuba arba salotos). Žinoma, už mažesnę sumą čia siūlomos ir mažiau gausios dienos pietų variacijos.

Linos Skukauskės nuotr./Šefo Deivydo Praspaliausko restoranas – „Dublis“
Linos Skukauskės nuotr./Šefo Deivydo Praspaliausko restoranas – „Dublis“

VĖLYVIEJI PUSRYČIAI. Savaitgaliais vilniečius ir miesto svečius „Dublis“ kviečia vėlyvųjų pusryčių. Kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį nuo 12:00 iki 14:00 čia yra patiekiami gurmaniški pusryčiai. Pavyzdžiui, antienos užkandėlė su ožkos sūriu ir svogūnų traškučiu, kiaušinis „marškinėliuose“ su lašiša, saldžiu bulvių putėsiu ir braškių šerbetas su vanile. Be to, sekmadieniais, nuo 14:00 valandos pjaustomas jautienos kepsnys „Sunday Roast“.

Pasirinkimas kaskart vis kitoks, taigi čia žmonės ateina ne tik skaniai pavalgyti, bet ir nustebinti save netikėtais ir įdomiais maisto deriniais bei patiekimu.

RESTORANAS. Nedaug vietų turintis restoranas duris praveria 19:00 ir kviečia išbandyti „fine dining“ maisto stilių, kur patiekalus galima rinktis iš meniu, arba dalyvauti degustacinėje vakarienėje.

DEGUSTACINĖ VAKARIENĖ. Šios vietos ryškus išskirtinumas – degustacinė vakarienė, kuri vyksta kasdien. Jos metu Deivydas leidžia sau eksperimentuoti kur kas labiau nei braserijoje. Be to, vakarienės metu virtuvės kolektyvo kontaktas su svečiais yra kur kas artimesnis nei braserijoje. O smalsiausi klientai gali vakarieniauti prie šefo stalo – greta visos virtuvės komandos.

Degustacinė „Dublio“ vakarienė susideda iš 5 patiekalų, aperityvo ir keleto šefo komplimentų. Jos metu virtuvės meistrai išreiškia savo idėjas ir kūrybiškumą. Pavyzdžiui, maistas neretai yra patiekiamas su laukinės gamtos elementais.

Degustacinė vakarienė su D. Praspaliausku ir jo komanda vyksta kiekvieną dieną. Jos kaina asmeniui – 50 EUR.

ĮDOMU. „Dublio“ kolektyvas yra išskirtinai jaunas, kupinas energijos ir veržlus. Virtuvėje dirba apie 30 perspektyvių žmonių. Restoranas turi ir savo jaunąjį someljė – tai Linas Kuklerius.

Daugiau informacijos apie projektą ir faktų apie geriausius šalies restoranus – www.30geriausiurestoranu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius