-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 geriausių restoranų Lietuvoje: 3 vieta – šefo E.Lapinsko ir someljė A.Darasevičiaus restoranas – „Dine“

Atsižvelgiant į didėjantį restoranų skaičių Lietuvoje, maisto kultūros augimą, vis dažniau pastebimą viešo maitinimosi įstaigų individualumą ir augančią kokybę, šiemet Lietuvoje pirmą kartą yra sudarytas 30 geriausių šalies restoranų sąrašas. Pirmą kartą tokį reitingavimą Lietuvoje inicijavo „Švyturys“ pristatydamas „Švyturio“ Tradicinę alaus kolekciją. Į geriausiųjų šalies restoranų trejetuką šiemet pateko antras šefo Egidijaus Lapinsko ir vieno geriausių šalies someljė Armino Darasevičiaus restoranas šiame reitinge – „Dine“.
Šefo E. Lapinsko ir someljė A. Darasevičiaus restoranas – „Dine“
Šefo E. Lapinsko ir someljė A. Darasevičiaus restoranas – „Dine“ / Linos Skukauskės nuotr.

Kad kuo objektyviau būtų išaiškinti geriausi šalies restoranai buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra virš 100 maisto industrijos profesionalų: geriausi Lietuvos šefai, restoranų savininkai, apie industriją rašantys žurnalistai, someljė, įžvalgiausi pietautojai ir vakarieniautojai bei kiti industrijos ekspertai – visi jie atidavė savo balsą vertindami Lietuvos restoranus.

Suprasti akimirksniu

  • Restorano vadovas Arminas Darasevičius ir Egidijus Lapinskas
  • Restorano šefas Žilvinas Laurinėnas
  • Virtuvės tipas „fine dining“
  • Darbo valandos I-III 11:30-22:00, IV-VI 11:30-23:00
  • Adresas Gedimino pr. 35, Vilnius
  • Atidarymo metai 2014 m.

Pasitelkdami savo patirtį ir profesionalumą, akademijos nariai įvertino Lietuvos restoranų maistą ir jo patiekimą, taip pat atsižvelgė į aptarnavimo kokybę, aplinką ir gėrimų meniu. Taigi sveikiname ir detaliai pristatome 3 vietą užėmusį restoraną „Dine“ ir kuo jis toks ypatingas.

Tai dviejų Lietuvos žvaigždžių, virtuvės šefo Egidijaus Lapinsko ir vieno geriausių vynų ekspertų Lietuvoje Armino Darasevičiaus, projektas. Tiesa, nebe pirmas – kartu jie vadovauja ir restoranui „Time“ (šiame „30 geriausių restoranų Lietuvoje“ reitinge jis taip pat yra įvertintas).

Nors Egidijus vis dar vadovauja abiejų restoranų virtuvėms, kiekviena jų turi ir savo vietinį šefą, o E.Lapinską jie vadina šefpatronu, kuris prižiūri abi komandas.

VIDEO: 30 geriausių restoranų Lietuvoje – „Dine“

INTERJERAS. Vilniečių ir miesto svečių simpatijas itin greitai užsitarnavęs „Dine“ yra išsidėstęs per dvi sales: viena šviesi ir veidrodinė, kita – elegantiškos rudos spalvos, pritemdyta. Taigi, kur prisėsti ir pasinerti į maisto patirtis, galima rinktis pagal skonį ir nuotaiką.

VAKARIENĖ. A la carte meniu čia yra fiksuotas. Jame puikuojasi ne vienas jau iki smulkmenų išdirbtas patiekalas, kurį pakeistų, jei sukurtų kažką geresnio. Žinoma, kaip ir daugumoje restoranų valgiaraštis yra papildomas naujais patiekalais, kurie reprezentuoja einamąjį sezoną už lango. Vasarą – gaiviau. Žiemą – sočiau.

Linos Skukauskės nuotr./Šefo E. Lapinsko ir someljė A. Darasevičiaus restoranas – „Dine“
Linos Skukauskės nuotr./Šefo E. Lapinsko ir someljė A. Darasevičiaus restoranas – „Dine“

„Dine“ meniu neatstovauja vienos virtuvės ar vienos kulinarinės mokyklos. Jame galima rasti prancūzų, japonų, italų virtuvių elementų. Tačiau viskas yra perdirbama E.Lapinsko fantazijoje, atidirbama iki detalių ir patiekiama lankytojų sprendimui.

Kaip pats Egidijus sako, meniu jie stengiasi padaryti tokį, kad kaskart atėjus į „Dine“ norėtųsi visko paragauti. Be to, šis šefo ir restorano vadovo noras skatina jį nuolat tobulėti ir būti žingsniu priekyje. Pavyzdžiui, šių metų tendencija – vietoje rūkyti gaminiai. Egidijus su savo komanda tai pradėjo daryti jau prieš 4 metus.

INGREDIENTAI. Pirmiausia, tai gera nuotaika. Šefpatronas visada stengiasi pašnekinti savo klientus, neretai pats prieina papildyti patiekalą padažais, pabarstukais ar kokiu sąmoju. Žinoma, kaip ir priklauso tokio lygio restoranui, beveik viską virtuvė gamina vietoje. Netgi patys rūko mėsą.

VERSLO PIETŪS. „Dine“ siūlo verslo pietus, į kuriuos darbo dienomis susirenka rimtesnė publika iš įvairių įmonių, ministerijų, advokatų kontorų ir ambasadų. Kartais, ypač vasarą, čia užsuka turistai. Tai nė kiek nenuostabu, nes restoranas yra įsikūręs miesto centre. Vis dėlto nors čia yra siūlomi dienos pietūs, kurie patiekiami kiek greičiau nei įprasta vakarienė, tačiau ir šie reikalauja atsipalaidavimo, kviečia neskubėti ir pasimėgauti skoniais. Dienos pietų komplekso kaina – 12-15 EUR.

VYNO KORTA. Be abejonės, vyno korta ten, kur dirba daugkartinis Lietuvos someljė čempionas, yra atitinkama. Iš esmės, galima teigti, kad „Dine“ turi vieną stipriausių, jei ne stipriausią, vyno kortą visoje Lietuvoje. Čia galima rasti vynų iš viso pasaulio ir pačių įvairiausių rūšių ir išlaikymų. Net ir išrankiausi klientai šiame restorane randa, ko ieško. Kaina už butelį čia prasideda nuo 25 EUR ir kyla iki 700 EUR.

ĮDOMU. Nors tai yra „fine dining“ vieta, staltiesių „daine“ nepamatysi. Jas atstoja nepriekaištingas aptarnavimas ir lėkščių turinys.

Daugiau informacijos apie projektą ir faktų apie geriausius šalies restoranus – www.30geriausiurestoranu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius