-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 vasaros sporto šakos, kurioms nebaisi žiema

Šaltuoju metų laiku sumažėjantis žmonių fizinis aktyvumas dažnai siejamas su klaidingu įsivaizdavimu, kad mėgstamomis sporto šakomis užsiimti galima tik vasarą. Nepaisant to, kad daugelis iš jų įprastai yra praktikuojamos lauke, įvairūs maniežai ir sporto kompleksai suteikia galimybę net ir šalčiausią žiemą tobulinti savo įgūdžius ir gerai praleisti laiką.
Golfo čempionatas
Golfo čempionatas / Vytauto Mikaičio nuotr.

Pateikiame penkių tradiciškai su vasara siejamų sporto šakų, kuriomis Lietuvoje galima užsiimti ir žiemą, sąrašą.

Jodinėjimas

Žirgynai, turintys savo uždarus maniežus, dažniausiai teikia paslaugas tiek žiemą, tiek vasarą. Tai reiškia, kad tobulinti jodinėjimo įgūdžius bei gebėjimą įveikti kliūtis galite bet kuriuo metų laiku.

Jojimas uždarame manieže turi ir savo privalumą – žirgą mažiau blaško pašaliniai garsai, maniežų danga lygesnė negu lauko žirgynų. Todėl pradėti mokytis juose kartais netgi geriau, patyrę treneriai jaunus žirgus taip pat dažnai pirmiausia išjodinėja maniežuose.

Golfas

Golfas daugeliui siejasi su vasara ir dideliais atvirais aikštynais ir saule. Toks įspūdis teisingas tik iš dalies: nors profesionalų turnyrai ir vyksta tik atviruose aikštynuose, mokytis žaisti golfą sėkmingai galima ir žiemą.

Norint žaisti golfą aikštynuose, reikalinga speciali Žalioji kortelė. Tačiau ne visi žino, kad net 80 proc. Žaliosios kortelės išsilaikyti šaltuoju metų laiku galima ir viduje, uždaruose sporto centruose, kur praktikuojamas golfas.

„Žiemą išmokus golfo taisykles ir pagrindus, vasarą belieka paskutinis egzaminas ir tada galima traukti į aikštyną. Vis daugiau golfu susidomėjusių lietuvių pasirenka šį kelią, nes tuomet vasarą jiems susitaupo daug laiko“, – sako Golfo federacijos generalinis sekretorius Lukas Vosylius.

Dviračių sportas

Jeigu mėgstate važinėti dviračiu nuo pat pirmojo atodrėkio iki žiemos pradžios, tai dar nereiškia, kad turite atsisakyti treniruočių iškritus pirmajam sniegui.

Dviračių treniruokliai, kuriuos galite rasti beveik visuose Lietuvoje veikiančiuose sporto klubuose, padės jums palaikyti formą ir pasiruošti ilgoms kelionėms, kai sniegas nutirps. Minant treniruoklį, viskas priklauso nuo jūsų: kokiu greičiu norėsite minti, ar minsite lygioje vietoje, ar pasirinksite mynimo į kalną režimą.

Laipiojimas uolomis

Laipiojimas uolomis žavi ne vieną ekstremalių pojūčių ištroškusį lietuvį. Šio užsiėmimo entuziastai specialiai dėl savo pomėgio važiuoja net į užsienio šalis, kad tik gautų progą palaipioti po aukštus uolynus.

Tačiau vis dar daug lietuvių neįvertina, kad šiltajam sezonui ruoštis galima ir žiemą. Įvairios Lietuvoje veikiančios laipiojimo salės leidžia įgyti pagrindinius techninius laipiojimo įgūdžius, pagerinti ištvermę ir koordinaciją.

„Laipiotojai uolomis žiemą persikelia į laipiojimo klubus ir sales po stogu, kur yra visa reikiama įranga, dirba patyrę instruktoriai. Lietuvoje ir žiemą įgyti įgūdžių laipiojime uolomis gali visi – pradedantieji gali išmokti laipioti ir tada vasarą jau bandyti tikras uolas užsienyje, o patyrę laipiotojai pagerina savo sugebėjimus, pasiruošia kopti į sunkesnės kategorijos maršrutus“, – sako Lietuvos laipiojimo sporto asociacijos prezidentas Andrius Smirnovas.

Lauko tenisas

Nors net pačiame pavadinime yra žodis „lauko“, tai visiškai nereiškia, kad šia sporto šaka galima užsiimti tik lauke.

Daug lauko teniso entuziastų ir žiemą sėkmingai žaidžia tenisą įvairiuose maniežuose ir salėse, ant dirbtinės dangos. Čia visuomet egzistuoja nepriklausomybė nuo oro sąlygų ir pažaisti galima net ir tada, kai mėgstama aikštelė yra užsnigta.

Priešingai negu teigia paplitęs stereotipas, salėje žaidžiamo lauko teniso ir lauke žaidžiamo lauko teniso kaina beveik nesiskiria.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius