-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 žaidimai, kurie padėjo išpopuliarėti Xbox

Xbox žaidimų konsolė dabar nebūtų tokia populiari, jei ne kai kurie žaidimai ir jų frančizės, atnešusios šiai konsolei sėkmę. Taip jau susiklostė, kad kai kurie žaidimai uždirbo Microsoft kompanijai daugiau pinigų, nei ji išleido visaip gaivindama pačią Xbox konsolę. Jiems šiandien ypatingas dėmesys, nes klasika, kaip pasirodo, nesensta.
Los Andželo Elektroninių pramogų paroda „E3“
Los Andželo Elektroninių pramogų paroda „E3“ / „Scanpix“ nuotr.

Halo

Tai pagrindinis žaidimas, dėl kurio Microsoft yra laikoma rimtu veikėju žaidimų pasaulyje. Jei ne jo sėkmė, Xbox iki šių dienų gali būti ir neišgyvenęs. Grįžkime į 2001 metus kai žaidimų kūrėjai Bungie išleido pirmojo asmens šaudyklę „Halo: Combat Evolved“ specialiai Xbox žaidimų konsolei. Tiesa, reiktų paminėti, kad Microsoft dar 2000 metais šią kompaniją nusipirko už 30 milijonų dolerių. Taigi šis žaidimas buvo specialiai sukurtas Microsoft užsakymu. Jis tapo sensacija. Jo parduota 5 milijonai kopijų. Dabartiniais mastais tai nėra daug, tačiau turint omenyje, kad jis veikė tik Xbox ir asmeniniuose kompiuteriuose, toks tiražas yra labai didelis.

Po trijų metų pasirodė Halo 2, kuris taip pat buvo labai sėkmingas. Jo parduota 8 milijonai kopijų. Taip prasidėjo Halo era. Žaidėjai vadinami „Halo Nation“. Jie buriasi į bendruomenes, bendrauja tarpusavyje ir planuoja būsimąsias atakas.

Dar po trijų metų pasirodo Halo 3 žaidimas ir vėl „nuneša stogus“. Tiesa, jis jau veikia su naująja konsole Xbox 360. Parduota 14,5 milijono kopijų.

Toliau Halo tampa viena iš populiariausių žaidimo franšizių pasaulyje ir naujos versijos pasirodo kas 1–2 metai: 2009 – Halo Wars ir Halo 3: ODST, 2010 – Halo: Reach, 2011 – Halo: Combat Evolved Anniversary, 2012 – Halo 4, 2013 – Halo: Spartan Assault, 2014 – Halo: The Master Chief Collection, 2015 – Halo: Spartan Strike ir Halo 5: Guardians.

2017 metais planuojamas ir labai laukiamas Halo Wars 2 žaidimas.

Scanpix/AFP/ „Xbox One S“ pristatymas
Scanpix/AFP/ „Xbox One S“ pristatymas

Gerbėjų šis žaidimas turi tikrai daugiau nei pačios Xbox konsolės, ypač, kai jį galima žaisti ne tik konsolėje, bet ir asmeniniame kompiuteryje. Ši pirmojo asmens šaudyklė tapo klasika.

Ar žinote, kad Halo žaidime dirbtinis intelektas vaizduojamas kaip pusnuogė dama ir jos vardas yra Cortana? Taip, tai ta pati Windows Cortana – virtualusis asistentas, kuriam galima perduoti komandas balsu.

Dar vienas įdomus faktas. Išmaniųjų telefonų pasaulyje yra įprasta naujus ir gerus telefonus apibūdinti kaip „flagmanų žudikas“. Žaidimų pasaulyje šis posakis irgi yra, tik skamba jis kiek kitaip – „Halo žudikas“. Jis reiškia, kad žaidimas yra geresnis net už Halo. Tokios šlovės pavydi visi žaidimų kūrėjai, nors yra ne viena sėkminga franšizė, kuriai nusišypsojo panaši sėkmė. Viena jų – japonų Final Fantasy.

Minecraft

Persikelkime į šiuos laikus. 2009 metais švedų žaidimų kūrėjas Mojang išleido pasaulį sudrebinusį žaidimą Minecraft. Ten kvadratėliais išmargintas virtualus pasaulis sulaukė milijonų žaidėjų dėmesio. Aišku, jis buvo išleistas ir Xbox konsolei. Per pirmąsias 24 valandas, žaidimą įsigijo 400 000 žaidėjų. Netrukus šis skaičius perkopė milijoną ir tapo aišku, kad šis žaidimas užkariaus pasaulį.

Minecraft kūrėjai daugiau pardavimų sulaukė tada, kai buvo Paleista versija Playstation konsolei. Pelnas augo kaip ant mielių. 2014 metais Mojang kompaniją nusipirko Microsoft. Tiesa, iš kitų konsolių jis nedingo, tačiau iki šiol tai vienas iš populiariausių žaidimų pasaulyje, garsinančių ir Xbox vardą.

Kinect Adventures!

2010 metais pasaulį Microsoft nustebino savo nauju priedu Xbox 360 konsolei – Kinect. Tai nedidelis stovelis, statomas ant ar po televizoriumi. Jis turi kamerą ir seka žaidėjų judesius. Tokiu būdu galima žaisti žaidimus tiesiog judesiais – be jokių lazdelių ar valdiklių. Tai buvo revoliucija žaidimų rinkoje. Populiariausiu žaidimu tapo Kinect Adventures! – kelių nedidelių žaidimų rinkinys visai šeimai. Jo parduota 24 milijonai kopijų. Žmonės pirko šį priedą kartu su Xbox, nes namuose galėjo žaisti su visa šeima. Jei Halo ir kiti žaidimai gana smurtiniai, tai ši patirtis buvo visiškai teigiama ir nuostabi. Dabar ši technologija kiek sustojo dėl natūralių priežasčių – televizoriai jau savo korpusuose turi kameras, kurios leidžia žaisti žaidimus, valdomus judesiu.

Grand Theft Auto (GTA)

Šis žaidimas žaidžiamas iki šiol ir visose įmanomose platformose. Populiarumą jis gavo Xbox 360 mėgėjų tarpe. Iki pasirodant Xbox, GTA buvo žaidžiamas asmeniniuose kompiuteriuose. Microsoft neturėjo labai didelės įtakos šio žaidimo kūrėjams, tačiau jis buvo populiaresnis už bet kurią konsolę. Toks yra iki pat šiol, nes šiais metais išliesta „Grand Theft Auto: Liberty City Stories“ versija.

Žaidimas labai brutalus ir tinkantis tik suaugusiems. Jaunimo tarpe jis be proto populiarus (uždraustas vaisius visada skanesnis ir geidžiamesnis). Xbox fanai jo niekaip negali pamiršti ir iki šiol įsigyja naujausias frančizės versijas.

Call of Duty

Karinis žaidimas, pirmojo asmens šaudyklė pasirodė 2003 metais. Iš pradžių jis buvo skirtas tik Windows operacinei sistemai, tačiau vėliau perkeltas ir į Xbox. 2004 metais Call of Duty Finest Hour užkariavo Xbox konsolių savininkų protus ir širdis. Šis žaidimas juos labai įtraukė ir pardavimai augo kaip ant mielių. Tai įspūdingas žaidimas, kuriame reikia kariauti ir mąstyti strategiškai. Jis pakankamai brutalus, tinkamas tik rimtiems subrendusiems žaidėjams, nebijantiems pasukti galvą ir planuoti atakas iš anksto.

Frančizė labai sėkminga. Iki šiol išleista 15 žaidimų ir neatrodo, kad kūrėjai sustotų. Juk per 13 metų parduota 175 milijonai kopijų. Šis žaidimas yra žaidžiamas ir elektroninio sporto varžybose (neseniai pasaulio čempionatas vyko ir Lietuvoje).

Visi minėtieji žaidimai skatino Xbox populiarumą ir pardavimus net tada, kai didžioji dalis konsolių buvo išleistos su defektais. Tai juodasis Xbox laikotarpis, kurį išgyventi padėjo būtent minėtieji žaidimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius