Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

87-erius metus susituokę Karamas ir Katari atskleidžia sėkmingos santuokos paslaptis

Nors šiais laikais vis daugiau santuokų baigiasi liūdnomis skyrybomis, viena indų pora yra tikras įrodymas, kad visą gyvenimą trunkanti meilė iš tiesų egzistuoja – Karamas ir Katari laimingai susituokę jau 87-erius metus, rašo „The Daily Mail“.
Vestuvės
Vestuvės / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Indija Santuoka

Laimingos poros nuotraukų galite pamatyti paspaudę čia.

107-erių metų Karamas ir 100 metų Katari Chandai susituokė prieš 87-erius metus, jųdviejų santuoką iš anksto suplanavo jų tėvai. Karamui tada buvo 20, o Katari – vos 13 metų. Jiedu susilaukė aštuonių vaikų ir dabar džiaugiasi net 28-iais anūkais.

Pora sako, kad raktas į laimingą santuoką – rūpinimasis vienas kitu visose situacijose. „Mano slaptas ginklas yra gebėjimas prajuokinti Katari, – sako Karamas. – Man patinka pasakoti jai anekdotus ir priversti ją nusišypsoti. Taip aš suprantu romantiką.“

„Girdėjau, kad juokas prailgina gyvenimą... Mano žmona vis dar gyva, taigi tai iš tiesų veikia! – šmaikštauja Karamas. – Aš ją labai myliu ir noriu dar kokius 80 metų praleisti šalia jos.“

„Kai aš buvau jauna, kiekvieną dieną gamindavau gražią, šviežią vakarienę. Mes esame vegetarai, todėl valgome labai daug daržovių. – pasakoja Katari. – Sveikata yra labai svarbu. Aš labai norėjau kartu pasenti, todėl itin rūpinausi, kad mes valgytume kuo sveikesnį maistą. Kaip matote, man pavyko!“

Girdėjau, kad juokas prailgina gyvenimą... Mano žmona vis dar gyva, taigi tai iš tiesų veikia!

„Anksčiau žmonės kur kas daugiau vieni kitų klausydavo. Man atrodo, kad dabar žmonės tam neskiria laiko. Dabar jie kur kas labiau užsiėmę darbu, televizija ar dar kažkuo kitu“, – kalbėjo Karamas.

„Santykiuose svarbiausia yra vienas kito klausymasis ir supratimas. Taigi patarčiau visiems vyrams ir moterims daugiau klausyti, ką jums pasakoja jūsų antroji pusė, įsigilinti į tai, ką jie kalba, padėti spręsti iškilusias problemas“, – išmintimi dalijosi Karamas.

Karamo ir Katari sūnus Satpaulas labai žavisi savo tėvais ir tokiais gražiais jų santykiais. Dėl to jis su savo šeima gyvena kartu su tėvais – būdamas šalia jis gali rūpintis savo garbaus amžiaus gimdytojais, kad jie nugyventų dar daugiau metų kartu.

„Nenoriu matyti jų meilės istorijos pabaigos. Aš iš tiesų manau, kad pastaruosius keletą metų, kai gyvename visi kartu, mes padėjome jiems visiškai išvengti streso, kad jiedu galėtų tiesiog džiaugtis senatve kartu, – pasakojo Karamo ir Katari sūnus Satpaulas. – Mes privalome branginti savo tėvus, nes nežinome, kiek ilgai jie dar bus su mumis.“

Karamo ir Katari sėkmingos santuokos patarimai:

  1. Visada būkite vienas kitam ištikimi. Kai susituoki su žmogumi, įsipareigoji su juo būti visą gyvenimą. Ir net tada, kai yra labai sunku, neieškokite, kur žolė žalesnė – ji niekur nėra žalesnė.
  2. Rūpinkitės vienas kitu kaip tik galite. Jeigu norite pasenti kartu, turite visapusiškai vienas kitu rūpintis: tiek gamindami sveiką maistą, tiek paimdami ranką ir apsižvalgydami, kai einate per gatvę, tiek apkabindami, kai yra sunku.
  3. Būkite vienas kitam tolerantiški. Kiekvienas turi kokių nors erzinančių įpročių. Nesvarbu, ar tai ant grindų paliekamas rankšluostis, ar per garsiai klausoma muzika – reikia suprasti, kad nė vienas nėra tobulas. Žinoma, žmonės dažnai erzina vienas kitą, tačiau jei norite kartu pragyventi 90 metų, turite išmokti susitaikyti su blogais įpročiais.
  4. Klausykitės vienas kito – tai pats svarbiausias dalykas santuokoje. Kiekvieną dieną išklausykite vienas kito, dviese problemas spręsti bus ir lengviau, ir greičiau, todėl abu būsite laimingesni. Klausymasis jus taip pat dar labiau suartins, nes jūs esate pirmasis žmogus, kuriam jūsų antroji pusė praneš tiek gerą, tiek blogą žinią.
  5. Paisykite bendrų žmogiškųjų vertybių. Gerbkite, rūpinkitės, mylėkite, vertinkite vienas kitą – visada su savo antrąja puse elkitės taip, kaip norėtumėt, kad su jumis elgtųsi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius