-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Abipus sienos“ taikinys – Kedžių verslas ir ryšiai su Rusija

Kur šiuo metu slepiasi Drąsius Kedys? Kaip jis atrodo? Gal su barzda, panašia į Bulgarijoje sulaikyto Henriko Daktaro? Gal jis vargeta, kokiu kadaise norėjo dėtis Gintaras Petrikas? O gal šis dviguba žmogžudyste įtariamas bėglys – kaip tas vilkas ėriuko kailyje, svetimu vardu ir svetima pavarde, kiaurai matantis ir girdintis?
Drąsius Kedys
Drąsius Kedys / M.Patašiaus/ „Lietuvos rytas“ nuotr.

„Rusijoje jis prisistatydavo ne savo, o Artūro vardu. Ir ne vien dėl to, kad lengviau ištarti“, – sako buvusi garliaviškio sugyventinė Laimutė Stankūnaitė.

Atlikus kratų kai kuriose su įtariamuoju žmogžudžiu sietinose vietose Rusijoje akivaizdu: bėglys kažkur netoliese. Užfiksuoti telefoniniai pokalbiai išduoda – D.Kedys likus kelioms savaitėms iki dvigubos žmogžudystės Kaune rūpinosi Rusijos viza, derino įvairius klausimus su savo pažįstamais, pasilikusiais kadaise kailininkų rojumi vadintoje žemėje. Buvo gavęs iš sesers teisėjos Neringos Venckienės 300 tūkst. litų. Neva kaip paskolą – kailių verslui. Kai kuriems savo aplinkos žmonėms buvo prasitaręs apie planuojamą kelionę. O prieš ją netgi grąžinęs kai kurias skolas.

Tai buvo heroinas, kokainas, kiti stiprūs narkotikai, – teigia L.Stankūnaitė, savo akimis regėjusi buvusio sugyventinio orgijas ir šėlsmą.

 „Atiduodamas skolą jis man pasakė, kad kailiai jo daugiau visiškai nebedomina“, – tokius D.Kedžio ištartus žodžius šiandien prisimena audines auginantis verslininkas iš Raseinių rajono Juozas Načajus.

Jo bendrovės teikiamomis paslaugomis ilgus metus naudojosi ir skandalingasis bėglys. Atvykdavo čia dažnai. Pirkdavo audinių kailiukus ne vien šimtais, o ir tūkstančiais. Atsiskaitydavo grynaisiais, anksčiau ar vėliau. Puikiai žinodamas, kad žvėrelių augintojas jo nenuvils, patars ir padės.

D.Kedys žinojo savo vertę. Sportiškos išvaizdos. Prireikus galintis apginti ne tik Juozą Načajų ir jo bičiulius, bet ir brangų krovinį, riedantį į Vilnių ar toliau. Drąsius turėjo ginklą. Todėl jautėsi saugiai.

Manipuliuoti D.Kedžiu veikiausiai nebuvo sudėtinga. Nušovus teisėją Joną Furmanavičių, buvo prisimintas dar praėjusių metų balandį surašytas Kauno miesto apylinkės prokuratūros prokurorės G.Ročienės tarnybinis pranešimas savo vadovybei. Prokurorė bandė atkreipti dėmesį ne tik į įtartinus Garliavos gyventojo vizitus į Rusiją ir prekybą kailiais, bet ir į tai, kad D.Kedys, liudininkų teigimu, vartoja narkotikus.

„Tai buvo heroinas, kokainas, kiti stiprūs narkotikai“, – teigia L.Stankūnaitė, savo akimis regėjusi buvusio sugyventinio orgijas ir šėlsmą.

Kokie aitvarai sunešė turtus giminei, šiandien atvirai besišaipančiai iš tų, kurie negali turėti nei prabangių namų, nei žvilgančių kailinių. Ir kas jis – įtariamasis žmogžudys? Sąžiningas verslininkas? O gal narkotikus vartojantis spekuliantas ir kontrabandininkas? 

Netikėti D.Kedžio paieškų Lietuvoje ir Rusijoje vingiai – trečiadienį 19.40 val. publicistikos laidoje „Abipus sienos“ per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius