Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Akcija „Būk matomas“ su žvaigžde – artėja finišo link

Pirmadienį G&G Sindikato lyderis Gabrielius Liaudanskas-Svaras bei socialinės akcijos „Būk matomas“ komanda apsilankė buvusioje atlikėjo mokykloje – Vilniaus „Sietuvos“ progimnazijoje. Susitikimo metu Svaras skatino mokinius tamsiu paros metu šalikelėse elgtis apgalvotai ir suvokti, kad neapšviestose gatvėse pėstieji yra visiškai nematomi, o viso to pasekmės, kaip žinome, būna skaudžios.
Gabrielius Liaudanskas-Svaras
Gabrielius Liaudanskas-Svaras / Domo Gudaičio nuotr.

„Akcija „Būk matomas“ turi prasmę ir skleidžia visuomenei labai teisingą žinią. Manau, kad dėka šios iniciatyvos vis daugiau pėsčiųjų tamsiu paros metu išvengs susidūrimo su nelaimėmis. Džiugu, kad Jūs esate!“, – sako G&G Sindikato lyderis Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

Kaip viskas prasidėjo?

Kadangi atšvaitai dažniausiai yra užmirštami, pametami ar kitaip sugadinami, akcijos organizatoriams kilo idėja atšvaitus pritvirtinti termo būdu. Apsilankymų metu socialinės akcijos komanda su visu būriu žvaigždžių priešakyje, kaip Natalija Bunkė, Vaida Genytė, Jurgis Didžiulis, Benediktas Vanagas ir daugelis kitų, specialiu aparatu prie viršutinių vaikų drabužių tvirtino atšvaitus, kurių neįmanoma pamesti, nulupti ar kitaip sugadinti.

„Šios akcijos idėja naudinga visuomenei ir skatinanti veikti. Pagalvojau, kodėl gi neprisidėjus, jei mano žinomumas galėtų padėti dar labiau atkreipti žmonių dėmesį į šią iniciatyvą. Pati atšvaitų svarbą supratau pradėjusi vairuoti, jie padeda tiek vairuotojui, tiek pėstiesiems. Manau, kad atšvaitas pėstiesiems turėtų tapti būtinas kaip rankų ar dantų valymas“, – savo idėjomis dalinasi dainininkė bei akcijos „Būk matomas“ su ŽVAIGŽDE ambasadorė Augustė Vedrickaitė.

„Be jokio savanaudiškumo kilusi akcijos „Būk matomas“ idėja, kurią savanoriškai plėtojo daugiavaikių šeimų asociacija „MES“ išties sužavėjo. Visur dalyvaudamas stengiuosi pabrėžti šį projektą, kaip itin reikšmingą ir svarbų reiškinį, kadangi net 80 proc. nelaimių kelyje įvyksta tamsiu paros metu, tačiau turėdami atšvaitą šį procentą galime ženkliai sumažinti. Ši akcija taip pat žavi tuo, kad atšvaitas pritvirtinamas termo būdu, kada jo neįmanoma užmiršti ar pamesti. Atrodo, toks paprastas veiksmas, bet jis gali išgelbėti gyvybę“, – atviravo policijos kapelionas Algirdas Toliatas.

Ši akcija taip pat žavi tuo, kad atšvaitas pritvirtinamas termo būdu, kada jo neįmanoma užmiršti ar pamesti. Atrodo, toks paprastas veiksmas, bet jis gali išgelbėti gyvybę, sakė policijos kapelionas Algirdas Toliatas.

Atėjus pavasariui pereiname iš tamsiojo į spalvingai pradedantį žydėti laikotarpį, todėl Gabrieliaus Liaudansko-Svaro apsilankymas Vilniaus „Sietuvos“ mokykloje buvo galutinė akcijos „Būk matomas“ stotelė. Nors projektas ir pasiekė finišą, tačiau organizatoriai tikina, kad tai tik trumpalaikis atokvėpis naujoms idėjoms pasisemti.

„Visos akcijos metu skirtinguose regionuose aplankėme net 70 įstaigų. Kadangi vienas iš mūsų iniciatyvos  tikslų – pritraukti skirtingo amžiaus žmonių dėmesį, lankėmės ne tik mokyklose, bet ir bendruomenių centruose bei bibliotekose. Visų apsilankymų metu buvo apklijuota apie 25 000 atšvaitų ir šie skaičiai tikrai džiugina“, – pasakoja akcijos sumanytoja Jurgita Pocienė.
Žvaigždžių koncertas.

Šios akcijos finišą vainikuos kovo pabaigoje surengtas koncertas, kurio metu bus pristatyti  „Būk matomas“ nuveikti darbai, išreikšta padėka prisidėjusiems prie šios akcijos įgyvendinimo bei, žinoma, pačių žvaigždžių: Vaidos Genytės, Evelinos Sašenko, Nerijaus Juškos, įnešusių į šį projektą dar daugiau spalvų, pasirodymai.

„Prisidėti prie šios akcijos paskatino noras skleisti žinutę, kokie reikalingi ir svarbūs yra atšvaitai. Kelyje visada stengiuosi būti atidi, o „Būk matomas“, manau, paskatins ne tik pėsčiuosius, bet ir vairuotojus būti atidesniais“, – sako dainininkė Vaida Genytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius