-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktyvaus laisvalaikio mėgėjai atrado lietuvišką Mėnulio žemę

Atodangos, įspūdingi klinčių klodai, 720 tonų ekskavatorius, maždaug 40 metrų aukščio žemės iškasenų krūvos ir šlaitai. Tuo, kad egzotiką atrasti galima ir Lietuvoje, įsitikino 5 tūkst. žygeivių, šeštadienį atvykusių į „Karjerų žygį’19 su Gjensidige“ Naujojoje Akmenėje.
Žygio akimirka
Žygio akimirka / „Gabija Morkūnaitė Photography“ nuotr.

Populiariausias maršrutas – 18 kilometrų

Žygeiviai galėjo rinktis iš trijų – 18, 29 ar 37 kilometrų – trasų ir aplankyti vietas, į kurias Lietuvoje taip paprastai nepateksi. Tai – Karpėnų, Menčių ir Alkškių karjerai.

„Mėnulio žemė Lietuvoje“, – taip aktyvaus laisvalaikio mėgėjai pavadino šį po dviejų metų pertraukos organizuojamą „TrenkTuro“ žygį.

Beje, įdomu tai, kad dalyvių skaičius sudarė daugiau nei du trečdalius Akmenės gyventojų, mat šiame mieste gyvena apie 7,5 tūkst. žmonių.

Pasak organizatorių, populiariausias buvo trumpasis 18 kilometrų maršrutas, kurį pasirinko beveik pusė dalyvių.

Žygeiviai galėjo pasigrožėti ne tik karjerais, tačiau pamatyti ir įspūdingas jų transporto konstrukcijas.

Pavyzdžiui, žingsniuojančio ekskavatoriaus strėlė siekia 70 metrų, o tai prilygsta dvidešimties aukštų namui. Vienu ypu jis pasemia 18 tonų žemių, o pats sveria net 720 tonų.

Tarp laimėtojų – senjorų komanda

Didžiausio pėsčiųjų žygių organizatoriaus Baltijos šalyse „TrenkTuro“ žygius Lietuvoje atranda ir kaimynai latviai. Šiemet karjerais ėjo apie 600 latvių, daugiau nei pusė jų atvyko iš Rygos.

Tie, kurie yra dalyvavę pėsčiųjų žygiuose įvairiose Europos šalyse, sako pastebintys, jog ten tokia aktyvia veikla užsiima itin daug senjorų. Ši tendencija pamažu atsiranda ir Lietuvoje.

Didelės fizinės ištvermės bei specialaus pasiruošimo nereikalaujantys žygiai tampa puikia ir sveika laisvalaikio forma, o kartais apjungia skirtingas kartas: nuo pačio mažiausio, dar nešamo ant rankų, iki senjoro.

Šiemet „Karjerų žygyje“ dalyvavo 21 senjoras virš 70 metų, o du iš jų įveikė po 29 kilometrus. Vyriausias žygeivis buvo 81 metų amžiaus.

Pasak žygio organizatorių, itin džiugu, jog pirmą kartą „Hiatus“ komandinėje įskaitoje ėjo senjorų komanda. Ir ne tik – Naujosios Akmenės Trečiojo amžiaus universiteto senjorai pagal nueitų kilometrų skaičių iškovojo prizinę vietą.

Pirmąją vietą komandinėje įskaitoje laimėjo „Gjensidige“ komanda, kurioje buvo net 250 dalyvių, trečioji vieta atiteko „Acme“ grupei.

Išsiuntė geros savijautos linkėjimus

„Karjerų žygio“ metu žygeiviai turėjo galimybę siųsti geros savijautos atvirlaiškius tiems žmonėms, kurie jiems rūpi labiausiai, ir mėgautis sveikatinimo aktyvacijomis. Prie šių iniciatyvų finansiškai prisidėjo Visuomenės sveikatos stiprinimo fondas.

Atvirukus, kurių šūkis „Tu man rūpi“, buvo galima pasirinkti dviejų tematikų: apie fizinį aktyvumą ir sveiką mitybą.

Kiekvieną atviruką puošė keturi šūkiai: „Man rūpi tavo širdis“, „Man rūpi, kad nesirgtum“, „Man rūpi tavo laimė“ ir „Man rūpi, kad turėtum energijos“. Kitoje atvirukų pusėje – įdomieji faktai, susiję su sveika mityba ir fiziniu aktyvumu bei galimybė užrašyti palinkėjimą ir mesti jį į pašto dėžutę.

Netrukus šie atvirukai pasklis ne tik po visą Lietuvą, bet ir už jos ribų – žmonės juos gaus tiesiai į savo pašto dėžutes, o tokių linkėjimų iš viso išsiųsta beveik 800.

Tradiciškai „TrenkTuro“ žygiuose dalyviai prieš startą kviečiami mankštai. Šį kartą buvo dar viena naujovė – ne tik apšilimas prieš, tačiau taip pat raumenų pratempimo pratimai finišuojant. Taip pat žygeiviai turėjo galimybę gauti individualią kineziterapeutų konsultaciją bei atlikti laikysenos vertinimo testą.

Kviečia grįžti į pajūrį

Su vasara atsisveikinantis „TrenkTuras“ aktyvaus laisvalaikio mėgėjus kviečia susitikti rudenį.

Rugsėjo 21 dieną penktą kartą Klaipėdoje vyks vienas populiariausių tradicinių „TrenkTuro“ žygių „Coastline Trek’19: Klaipėda su Gjensidige“, kuris suburs dar vienam pasimatymui su niekada nepabostančia jūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius