Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktyviausius regionų jaunuolius įvertino už žygdarbius ir kūrybiškumą

Ketvirtadienį Vilniuje pagerbti aktyviausi Lietuvos regionų jaunuoliai – rinkimų „Rezervuota jaunimui“ laureatai: tarp nugalėtojų pateko Bolivijoje gyvenantiems kurtiesiems vaikams padėjusi mergina, mobiliosios aplikacijos Telšių regiono jaunimui kūrėjas ir savo mieste žurnalistų festivalį organizuojantis palangiškis.
Aktyviausi regionų jaunuoliai įvertinti už žygdarbius ir kūrybiškumą
Aktyviausi regionų jaunuoliai įvertinti už žygdarbius ir kūrybiškumą / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Labai svarbu apie jaunų žmonių pasiekimus kalbėti garsiai ir jais džiaugtis. Ši akcija tik įrodo, kad turime tiek daug jaunuolių, kurie kasdien atlikdami savo mėgstamas veiklas, kuria gražesnę ir darnesnę bendruomenę.“ – kalbėjo Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Penkiose konkurso kategorijose rungėsi 14 jaunuolių. Portale 15min.lt visi skaitytojai galėjo rinkti šauniausius jaunuolius 5 kategorijose: jaunojo herojaus, aktyviausio organizatoriaus, uoliausio savanorio, didžiausio bendruomenės telkėjo ir verslumo ambasadoriaus.

Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (JRD) jau antrus metus organizuotas konkursas siekė parodyti, kad ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir regionuose esama aktyvaus jaunimo, gebančio susirasti įdomios veiklos.

 

„Gyvenant toli nuo didžiųjų miestų, erdvės saviraiškai ir įdomaus laisvalaikio leidimo būdų dažniausiai tenka susirasti pačiam. Todėl jaunuoliai iš regionų yra ypač kūrybingi ir iniciatyvūs. Tai parodė ir šie rinkimai. Manome, kad projektą vertėtų kartoti ir ateityje“, – sako JRD l.e.p. direktorius Juozas Meldžiukas.

Jaunosios herojės titulą rinkimuose laimėjo Lietuvos kurčiųjų interesams atstovaujanti kurčiųjų asociacijos prezidentė Monika Kumžaitė, išmokusi boliviečių gestų kalbą ir padėjusi Bolivijoje gyvenantiems kurtiesiems vaikams.

Aktyviausiu organizatoriumi pripažintas Naujųjų Valkininkų parapijos klebonui talkinantis Evaldas Mankevičius, vietos bendruomenei organizuojantis vargonų muzikos koncertus ir pamokas, įvairius miestelio renginius ir akcijas.

Uoliausiu savanoriu šiemet tapo krikščioniškojo jaunimo organizacijos „Žingsnis“ narys Darius Stonys, skatinantis jaunimą gyventi sveikai ir be kvaišalų, taip pat organizuojantis stovyklas, padedančias moksleiviams leisti laisvalaikį sąmoningai ir aktyviai.

Didžiausiu bendruomenės telkėju tapo palangiškis Žygimantas Mitkus, Palangoje organizuojantis žurnalistų festivalį „Dramblys“ ir leidžiantis laikraštį vietos jaunimui.

Verslumo ambasadoriaus titulą nuskynė Tėvynei patriotiškus jausmus puoselėjantis jaunuolis Lukas Kaminskis, sukūręs mobiliąją aplikaciją Telšių regiono jaunimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius