-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus Dzūkijos pagrindinės mokyklos stadione bus įrengta dirbtinė futbolo aikštės danga

Šalia Alytaus Dzūkijos pagrindinės mokyklos po trejų metų bus atidaryta moderni futbolo aikštė su šiuolaikiška dirbtine danga. Tai oficialia įtvirtinta spalio 7 d. pasirašytoje sutartyje. Pagal ją Alytaus miesto savivaldybės taryba, perėmusi iš Dzūkijos pagrindinės mokyklos Alytaus miesto savivaldybei nuosavybės teise priklausantį nekilnojamąjį turtą – stadioną, perdavė jį 25 metams Alytaus apskrities futbolo federacijai (AAFF) panaudos pagrindais laikinai neatlygintinai valdyti ir naudoti įstatuose numatytai veiklai vykdyti, o AAFF federacija įsipareigojo per pirmuosius 5 metus investuoti į stadiono infrastruktūros plėtrą iki 1500 tūkst. Lt.
Alytaus Dzūkijos pagrindinės mokyklos stadione bus įrengta dirbtinė futbolo aikštės danga
Alytaus Dzūkijos pagrindinės mokyklos stadione bus įrengta dirbtinė futbolo aikštės danga / alytus.lt nuotr.
Temos: 2 Stadionas Alytus

Pasirašymo ceremonijoje dalyvavo Alytaus miesto savivaldybės meras Jurgis Krasnickas, mero pavaduotoja Nijolė Makštutienė, administracijos direktorius Kęstutis Ąžuolas, Alytaus apskrities futbolo federacijos (AAFF) prezidentas Gediminas Daukšys, Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėja Auksė Juonienė, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Julius Kvedaras, LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas.

Pasak mero J. Krasnicko, futbolo situacija Alytuje nėra labai gera: „Dėl to man, kaip piliečiui, yra liūdna. Tačiau šios sutarties pasirašymas teikia vilčių. Juolab, kad naujai įrengtu moderniu stadionu galės naudotis ir miesto bendruomenė, jaunimas ir suaugusieji, aktyviai laisvalaikį leisti Alytaus miesto gyventojai“, – atgimsiančio stadiono privalumus vardijo meras.

Dzūkijos pagrindinės mokyklos stadionas yra pirmasis Lietuvoje su dirbtine danga.

Lietuvos futbolo asociacijos prezidentas Julius Kvedaras išreiškė pageidavimą, kad šalia stadiono iškiltų ir futbolo namai, skirti Alytaus apskrities futbolo federacijai.

„Dzūkijos pagrindinės mokyklos stadionas yra pirmasis Lietuvoje su dirbtine danga. Džiugu, kad Alytaus apskritis tęsia tradiciją, ir po trejų metų AAFF taps pirmąja federacija, turinčia Europos standartus atitinkantį stadioną ir puikias sąlygas žaisti futbolą visiems jį mylintiems – vaikams, jaunimui, suaugusiems ir senjorams“, – sakė AAFF prezidentas Gediminas Daukšys.

Susitikimo metu diskutuota apie galimybę Lietuvos vyrų futbolo rinktinės varžybas stebėti Alytaus miesto stadione. LFF vadovai išreiškė susidomėjimą ir suinteresuotumą varžybas perkelti į Alytų, jeigu tik stadionas atitiks nuo šių metų pasikeitusius ir sugriežtintus UEFA reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius