Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikietis įkliuvo mėgindamas atsiskaityti netikru 1 000 000 dolerių banknotu

Leksingtono (Šiaurės Karolina, JAV) gyventojas Michaelas Fulleris pakliuvo už grotų, kai prekybos centre „Walmart“ pamėgino atsiskaityti netikru milijono dolerių banknotu, praneša „Winston-Salem Journal“.
Amerikiečiui nepavyko įbrukti netikro milijono dolerių banknoto parduotuvės kasininkei.
Amerikiečiui nepavyko įbrukti netikro milijono dolerių banknoto parduotuvės kasininkei. / Kadras iš „YouTube“

Pasivaikščiojęs po parduotuvę 53 metų vyras su savo pirkiniais – dulkių siurbliu, mikrobange krosnele ir kitomis smulkmenomis – priėjo prie kasos. Kai kasininkė suskaičiavo, kad pirkėjas turėtų sumokėti 476 dolerius, M.Fulleris jai ramiu veidu ištiesė banknotą su šešiais nuliais.

Nenuostabu, kad parduotuvės personalas nedelsdamas iškvietė policija, kuri sulaikė sukčių. M.Fullerio arešto orderyje parašyta, kad įtariamasis mėgino atsiskaityti tokiu banknotu, koks „apskritai neegzistuoja“.

Šiuo metu didžiausias apyvartoje egzistuojantys yra 100 dolerių banknotas. Nuo 1969 metų nutraukta 500, 1 000, 5 000 ir 10 000 dolerių banknotų emisija, nes dėl savo didelės vertės šios kupiūros buvo naudojamos gana retai. Nors šių nominalų banknotais ir dabar galima legaliai atsiskaityti JAV teritorijoje, tačiau dėl savo retumo jie kolekcionierių vertinami daug brangiau už nominalą, tad kasdieninėje apyvartoje jų sutikti praktiškai nebeįmanoma.

Trumpą laikotarpį, nuo 1934 metų gruodžio 18-osios iki 1935 metų sausio 9-osios, leisti visų laikų didžiausio nominalo – 100 000 dolerių – banknotai, ant kurių buvo prezidento Woodrow Wilsono atvaizdas. Šie milžiniško nominalo banknotai nebuvo skirti viešai apyvartai, jais tarpusavyje atsiskaitydavo Federalinio rezervų banko padaliniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius