-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Amerikietis tris mėnesius valgė vien „McDonald's“ restorane ir numetė 17 kilogramų

Amerikietis mokytojas susilažino su savo mokiniais, kad net ir valgydamas vien „McDonald's“ maistą suplonės, jeigu tik valgys saikingai. Kaip rašo Tvn24.pl, pedagogas lažybas laimėjo – per 90 dienų jis numetė 17 kilogramų.
„Big Mac“
„Big Mac“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Johnas Cisna dirba mokytoju vienoje iš Ajovos valstijos mokyklų. Jis teigia norėjęs parodyti savo auklėtiniams, kad ne nesveikas maistas yra kaltas dėl amerikiečių antsvorio, o tai, jog šie nemoka racionaliai susidėlioti dietos ir jos laikytis.

Todėl mokytojas ir susilažino su mokinių grupe, kad per 90 dienų jis numes svorio valgydamas vien „McDonald's“ restoranuose.

Mokytojas sutarė su vietos restorano vadovybe, kad galės nemokamai valgyti tris mėnesius „McDonald's“ maistą. Jam pačiam buvo smalsu, kokių rezultatų pavyks pasiekti. Kartu su savo mokiniais J.Cisna, remdamasis kalorijų skaičiavimo lentelėmis, suplanavo, kaip atrodys jo dienos racionas. Mokytojas per dieną suvartodavo ne daugiau kaip 2 tūkst. kalorijų, taip pat bandė laikytis normų, pagal kurias nustatoma, kiek žmogui per parą reikėtų riebalų, cukraus, druskos.

Valgydavau didžiausią hamburgerį ir ledus. Tad tai tikrai nebuvo tarsi „nuėjo į „McDonald's“ ir valgė tik salotas, – aiškino J.Cisna.

„Mano pusryčiai būdavo du sumuštiniai su kiaušiniu, dubenėlis avižinės košės ir stiklinė lieso pieno. Priešpiečiams apie vidurdienį – salotos, o tada normalūs pietūs. Valgydavau didžiausią hamburgerį ir ledus. Tad tai tikrai nebuvo tarsi „nuėjo į „McDonald's“ ir valgė tik salotas“, – aiškino J.Cisna.

Eksperimento metu pedagogas taip pat tvirtina pradėjęs šie tiek judėti – kasdien vaikščiodavo po 45 minutes. Efektas buvo toks, kokio nesitikėjo nei mokytojas, nei mokiniai. Po 90 dienų tokios dietos J.Cisna numetė apie 17 kg, jo kraujyje sumažėjo cholesterolio kiekis. 

Mokytojas tvirtina, kad savo eksperimentu jis nenorėjo paskatinti dažniau valgyti greitą maistą, o stebėti, ką valgote. „Kiekvienas gali rinktis. Tai ne „McDonald's“ mus storina, o mūsų sprendimai“, – teigė J.Cisna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius