Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antradienį britai pripažino nemaloniausia savaitės diena

Antradienis britams yra prasčiausia savaitės diena, parodė Londono ekonomikos mokyklos atliktos visuomenės apklausos rezultatai, kuriais remiasi šalies laikraštis „The Daily Telegraph“.
Kalendorius
Kalendorius / Photos.com nuotr.

Tyrime dalyvavo daugiau nei 20 tūkst. Jungtinės Karalystės gyventojų. Tyrimo dalyviai turėjo du kartus per dieną atsiskaityti apie savo emocinę būklę: aprašyti nuotaiką, vietą, kurioje yra, ką veikia ir kas yra šalia. Visi šie duomenys buvo renkami naudojant specialią išmaniojo telefono „iPhone“ programą.

Tyrimo rezultatai parodė, kad dauguma dalyvių prasčiausiai jautėsi būtent antradienį, o ne pirmadienį, kaip paprastai manoma. Specialistų nuomone, antradienį žmonės jaučiasi prastai, nes įsigilina į darbus ir suvokia, kad iki savaitgalio dar toli. O pirmadienį, kaip spėja mokslininkai, daugelis dar yra geros nuotaikos po linksmai praleisto savaitgalio.

Tradiciškai manoma, kad sunkiausia savaitės diena yra pirmadienis. Remiantis paplitusia teorija, žmogui sunku pirmadienį eiti į darbą ir gilintis į reikalus, ypač jei jaučiamos savaitgalio pasekmės – miego trūkumas ar pagirios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius