Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anykščiuose – einančiųjų rekordas

Anykščių regioniniame parke pirmą kartą įvyko „Proenzi ArthroStop“ ėjimo varžybos. 15 tūkstančių žingsnių iššūkį priėmė beveik du tūkstančiai varžybų dalyvių, kurie atvyko iš visos Lietuvos. Renginio organizatorė Vlada Musvydaitė džiaugėsi, kad tai yra iki šiol gausiausios varžybos, kurios vyko ne didžiuosiuose Lietuvos miestuose.
„Proenzi ArthroStop“ ėjimo varžybos
„Proenzi ArthroStop“ ėjimo varžybos / Roko Lukoševičiaus nuotr.

„Šis renginys man jau septintas ir labai gera matyti tuos pačius veidus ir susipažinti su jų šeimomis. Matau, kaip paaugo dalyvių vaikai, pasidžiaugiu, kad į mūsų renginius atvyksta vis gausesnės šeimos, o kai kurie sugeba atvažiuoti su visa gimine. Taip pat smagu yra supažindinti žmones su naujomis vietomis. Anykščių trasa yra fantastiška, todėl kviečiu ją praeiti, nes yra sukurta virtuali trasa mūsų mobilioje programėlėje #walk15”, – teigė V.Musvydaitė.

Roko Lukoševičiaus nuotr./„Proenzi ArthroStop“ ėjimo varžybos
Roko Lukoševičiaus nuotr./„Proenzi ArthroStop“ ėjimo varžybos

Po renginio starto, kuris truko apie valandą, dalyviai ėjo Anykščių šilelio takais. Jiems sėkmingai trasą įveikti nesutrukdė patvinusi upė Šventoji. Visi finišavę renginio dalyviai buvo apdovanoti rankų darbo mediniais medaliais su Proenzi ArthroStop ėjimo varžybų ir Anykščių miesto simboliais.

„Mama, aš labiausiai noriu eiti, nes noriu žaisti vaikų zonoje“, – teigė renginio vedėjos dukra Ula. Visoms šeimoms buvo įrengta „Sveikatinės“ 5000 žingsnių zona, kur vaikai galėjo dalyvauti estafetėse. Kineziterapeutė Jolita Baublienė mokė vaikus kaip taisyklingai atlikti mankštą, o Anykščių sporto centro treneriai bei „D&DM“ skirtingomis veiklomis neleido nuobodžiauti renginio dalyviams.

Finišavę ėjikai dalijosi savo įspūdžiais, pasakojo kodėl jie eina ir skatino tai daryti kitus. Vilnietė Rasa Proenzi ArthroStop ėjimo varžybose dalyvavo jau penktą kartą, o jos sūnus renginio vedėją nustebino pasipuošęs visais medaliais iš karto. „Dalyvavom beveik visose varžybose ir šiaip dažnai su šeima išeiname pasivaikščioti, rengiame iškylas gamtoje, sūnui tai labai patinka. Tai mums ir pramoga ir bendras laikas kartu. Vilniuje galima tiesiog išeiti pasivaikščioti į parką, mes patys dažnai einame į Vingio parką. Arba tiesiog į Vilniaus senamiestį. O jeigu nesugalvojat kur eiti, tai eikit kitą savaitgalį Jūrmaloje!“ – teigė varžybų dalyvė.

Roko Lukoševičiaus nuotr./„Proenzi ArthroStop“ ėjimo varžybos
Roko Lukoševičiaus nuotr./„Proenzi ArthroStop“ ėjimo varžybos

Kitiems Proenzi ArthroStop ėjimo varžybos tapo ypatingomis, nes buvo iškovotas pirmas gyvenime medalis. „Tai yra fantastiška, nes laikau pirmą kartą savo medalį“, – šypsojosi moteris.

Aušra su vyru Virgilijumi dalyvavo pirmą kartą. Sudalyvauti juos paskatino neįprasta patirtis. „Svarstėme ar vykti į varžybas, buvome neapsisprendę ir to pačiu laukėme gimstant mūsų pirmosios anūkės. Kaip tik iš ryto paskambino vaikai ir pranešė, kad tapom seneliais. Tai ta proga ir nusprendėm atvažiuoti į Anykščius, kad sudalyvautumėm tokioje sveikatingumo iniciatyvoj“, – pasakojo Proenzi ArthroStop ėjimo varžybų dalyvė iš Panevėžio.

Nauji seneliai pažadėjo dalyvauti ir šį šeštadienį vyksiančiose „Walmark Walking Competition“ Ėjimo varžybose Jūrmaloje. Nemokama registracija – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius