-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apiplėštas didžiausios pasaulyje „Žvaigždžių karų“ daiktų kolekcijos savininkas

Didžiausios su kino saga „Žvaigždžių karai“ susijusių daiktų kolekcijos savininkas pirmadienį paskelbė, kad vienas ilgametis draugas pagrobė iš jo daugiau kaip 100 daiktų, tarp jų – neišpakuotų retų vintažinių amerikietiškų ir užsienietiškų figūrėlių.
Su kino saga „Žvaigždžių karai“ susijusių daiktų kolekcija
Su kino saga „Žvaigždžių karai“ susijusių daiktų kolekcija / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Steve'as Sansweetas, į šiaurę nuo San Francisko turintis ne pelno muziejų „Rancho Obi-Wan“, kuriame yra daugiau kaip 400 tūkst. su „Žvaigždžių karais“ susijusių daiktų, sakė, kad vagystė buvo įvykdyta per kelis mėnesius nuo 2015 metų pabaigos ir 2016 metais.

Pasigendame maždaug 120–130 daiktų, kurių vertė – maždaug 200 tūkst. dolerių (178 tūkst. eurų).

„Pasigendame maždaug 120–130 daiktų, kurių vertė – maždaug 200 tūkst. dolerių (178 tūkst. eurų)“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Pasak S.Sansweeto, dauguma pavogtų daiktų yra iš originalių pakuočių neišimtos vintažinės amerikietiškos ir užsienietiškos „Žvaigždžių karų“ veikėjų figūrėlės, daugelis – retos.

S.Sansweetas, buvęs verslo laikraščio „The Wall Street Journal“ reporteris, 15 metų vadovavęs kino studijos „Lucasfilm“ ryšiams su gerbėjais, o 2011 metais išėjo į pensiją, kaip įtariamąjį nurodė Carlą Cunninghamą, gerai žinomą „Žvaigždžių karų“ kolekcininką ir roboto R2-D2, šių filmų personažo, modeliuotoją iš Marietos Džordžijos valstijoje.

„Pažįstu jį 20 metų, – sakė S.Sansweetas. – Jis naudodavosi mūsų svetingumu, būdavo pas mus, valgydavo mūsų maistą, galėdavo nevaržomai, kaip nedaugelis žmonių, lankytis muziejuje, nes mes juo pasitikėjome, o jis (...) šitaip pasielgė.“

Sonomos apygardos šerifo įstaigos atstovas AFP patvirtino, kad C.Cunninghamas kovo 13 dieną buvo apkaltintas vagyste ir paleistas už užstatą.

Cituodamas kaltinimus, seržantas Spenceris Crumas sakė, kad C.Cunninghamas kelis kartus aplankė S.Sansweetą ir galėjo lengvai prieiti prie kolekcijos, kuri Guinnesso rekordų knygoje įvardijama kaip didžiausia pasaulyje. Pasak pareigūno, C.Cunninghamas „savanoriškai valydavo dulkes nuo eksponatų ir tvarkydavo muziejų“.

Vagystė paaiškėjo, kai vienas kolekcininkas ir kelių su „Žvaigždžių karais“ susijusių tinklapių savininkas pastebėjo, kad iš jo sandėlio Teksase buvo pavogta reta Boba Feto figūrėlė.

Kolekcininkui paskelbus apie ši vagystę vienas prekiautojas žaislais pranešė, kad nupirko šią ir kitas „Žvaigždžių karų“ retenybes iš C.Cunninghamo.

S.Sansweetas sakė, kad C.Cunninghamas elektroniniame laiške ir SMS žinutėse prisipažino pavogęs tuos daiktus.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Žvaigždžių karai“
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Žvaigždžių karai“

„Jis sakė, kad (...) lankosi pas psichoterapeutą, bando suprasti save ir atsiprašo“, – pasakojo S.Sansweetas.

„Kad draugas ateitų ir padarytų šitokį dalyką ... Tai gali sunaikinti tikėjimą žmonija“, – pridūrė S.Sansweetas, kuris ragino su juo ar pareigūnais susisiekti visus, kas galėjo nupirkti kokius nors vogtus „Žvaigždžių karų“ atmintinus daiktus.

„Mūsų tikslas yra kuo greičiau išspręsti šią situaciją ir toliau naudoti kolekciją (muziejuje) „Rancho Obi-Wan“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius