Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ar kenksminga žmogui dantų rentgeno nuotrauka?

Kiekvienas rentgeno tyrimas gali daryti didesnę ar mažesnę žalą organizmui, tad, prieš jį atliekant, visuomet pasveriama, ar būsima tyrimo nauda bus didesnė, nei galima žala. Taip sako Nacionalinio vėžio instituto Radiologijos skyriaus vedėja Rūta Grigienė.
Balti dantys
Balti dantys / Vida Press nuotr.

LRT Radijo klausytoja Onutė iš Vilniaus teiraujasi, ar labai žalingos žmogaus organizmui yra rentgeno nuotraukos. „Prieš metus man pašalinta skydliaukė dėl onkologinės ligos. Ar gydant dantis galima daryti dantų rentgeno nuotrauką? Ar ji kenksminga žmogaus organizmui?“ – domisi klausytoja.

Pasak Nacionalinio vėžio instituto Radiologijos skyriaus vedėjos R.Grigienės, viskas priklauso nuo to, kiek tyrimas svarbus žmogaus sveikatai.

„Prieš jį atliekant, visuomet pasveriama būsima nauda ir galima žala. Žinoma, rentgeno tyrimai visuomet turi didesnį ar mažesnį neigiamą poveikį žmogaus sveikatai, tačiau šie tyrimai daromi dėl to, kad yra ir kažkuo naudingi. Todėl, prieš atliekant tokį tyrimą, gydytojas apsvarsto, ar tikrai šis tyrimas yra reikalingas, ir tik tuomet jis yra atliekamas“, – aiškina specialistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius