Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar mes visi turime savo antrininkus žemėje?

Turbūt pastebėjote, kad žinomi žmonės dažnai turi savo antrininkus. Ir Lietuvoje vaikšto ne vienas Leninas, E.Preslis, M.Jacksonas ar A.Pugačiova.
Obama ir jo antrininkas Rusijoje
B.Obama ir jo antrininkas / M.K.ru montažas
Temos: 1 DNR

Portalas KP.ru aiškinosi, kodėl po Žemę vaikšto tokie panašūs žmonės. 

Pastebėta, kad antrininkai dažnai gyvena ne tik tame pačiame amžiuje, kartais juos skiria ištisi šimtmečiai ir, žinoma, tūkstančiai kilometrų. Tarkime III m. e. amžiaus pabaigoje Romoje gyveno pats tikriausias Adolfas Hitleris. Tai diktatorius Maksiminas. Jei ant imperatoriaus biusto uždėtum Fiurerio kepurėlę, panašumu nesuabejotum.

Tą patį rezultatą gautume, jei šalia sustatytume diktatoriaus Mao Dzeduno ir vieno iš Egipto karalių Monthemhato biustus. O juk Monthemhatas gyveno VII a. pr. m.e.

Įsižiūrėkite ir į Claudią Shiffer bei mados dizainerį Sergejų Zverevą. Na, tiesiog stebuklingai panašūs, nors ir skirtingų lyčių. O Leonardo Di Caprio ir Vladimiro Uljanovo – Lenino panašumas tiesiog verčia iš koto. Ir iš kur tiek daug antrininkų, kodėl gamta taip juokauja?

Knygų apie klonavimą ir genų inžinieriją autorius Nikolajus Diagterevas sutinka, kad gamta tikrai gamina kopijas. Bet akademinis mokslas neturi tikslaus tokio „klonavimo“ paaiškinimo. Populiariausia mokslininkų versija, kad „antrininkai“ – tai žmonės, kurių genetinė sankloda labai panaši. Dėl nepaaiškinamų priežasčių gamta pagamina kelias to paties žmogaus tipo „kopijas“. Tokių biogeninių dvynių DNR beveik sutampa, nors fiziologiniai tėvai yra skirtingi.

Tačiau kodėl gamta taip kartojasi? Matematikai aiškina: pagal tikimybių teoriją „genetinių rinkinių“ sutapimo galimybė nėra lygi nuliui. O žmonių juk milijardai!

MK.ru iliustr./Antrininkai
MK.ru iliustr./Antrininkai

Mokslininkai tokius sutapimus bando aiškinti labai paprastai: juk ne visos užsimezgusios gyvybės išgyvena, todėl gamta tam tikrus tipus tiražuoja. Nes gamtos tikslas paprastas: stabilumas ir išgyvenimas.

Tuo tarpu portreto ekspertizės specialistas Aleksandras Zininas sako, jog tokius panašumus galima paaiškinti rasiniu ir antropologiniu tipu, veido proporcijomis ir išoriniais papuošalais – peruku ar apranga. Tačiau, panaikinus visą šį „grimą“, panašumas sumažės arba visai išblės, iliuzija išnyks,– sakė specialistas.

Jei esate įžymybės antrininkas, savo nuotrauką siųskite 15min@15min.lt.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius