Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arbata bus paskelbta nacionaliniu Indijos gėrimu

Indija turi paskelbti arbatą savo nacionaliniu gėrimu – taip šalis planuoja pagerbti arbatkrūmių sodinimo pionierių, kurį britų kolonijiniai valdytojai pakorė už dalyvavimą 1857 metų sukilime.
Arbata
Arbata / Photos.com nuotr.
Temos: 2 Arbata Indija

Planavimo komisijos pirmininko pavaduotojas Montekas Singhas Ahluwalia šeštadienį apie tokį sprendimą paskelbė lankydamasis Indijos šiaurės rytų Asamo valstijoje, kuri ribojasi su Butanu ir Bangladešu ir kur auginama daug arbatos.

Asame gyveno Maniramas Dewanas, komercinio arbatkrūmių auginimo regione pradininkas, kuris taip pat yra gerbiamas dėl dalyvavimo sąmoksle išvaryti iš Asamo britus per 1857 metų maištą.

Tas sukilimas, kuris dažnai dar vadinamas Sipajų maištu, kilo Mirathe netoli Delio ir išplito visoje Šiaurės Indijoje, tačiau vėliau britų pajėgos jį žiauriai nuslopino, žuvo daug indų karių ir civilių gyventojų.

„Šiam gėrimui kitų metų balandžio 17-ąją bus suteiktas nacionalinio gėrimo statusas, kad (tai) sutaptų su 212-osiomis pirmojo Asamo arbatos sodintojo ir Sipajų maišto lyderio Maniramo Dewano gimimo metinėmis“, – sakė M.S.Ahluwalia.

Jis pridūrė, jog arbata turėtų būti pagerbta ir dėl to, kad „pusę arbatos pramonės darbuotojų sudaro moterys ir tai yra didžiausias darbdavys šiame organizuotame sektoriuje“.

Dienraštis „The Asian Age“ rašė, kad nacionalinio gėrimo statuso suteikimas arbatai gali sutrikdyti „natūropatus“, kurie sako, kad sveikesnis pasirinkimas yra tokie populiarūs Indijos gėrimai kaip kokosų pienas, citrinų vanduo ir iš jogurto gaminamas lasis.

Indijoje arbata paprastai ruošiama su pienu, daug cukraus ir dažnai paskaninama kardamonu.

Kava, kuri auginama pietinėse Karnatakos, Keralos ir Tamil Nadu valstijose, sparčiai populiarėja tarp jaunų, miestuose gyvenančių indų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius