Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Architektai sukūrė bokšto ateistams projektą

Britų rašytojas ir filosofas Alainas de Bottonas šiemet vasario mėnesį paskelbė savo ketinimą Didžiojoje Britanijoje pastatyti ateistų šventyklų kompleksą. Anot arhinovosti.ru portalo, pirmąja tokia vieta, atrodo, taps 46 metrų aukščio juodas bokšas Londone, kurio projektą sukūrė architektai Tomas Grynolis ir Džordanas Hodgsonas.
Bokšto ateistams projektas
Bokšto ateistams projektas / Arhinovosti.ru nuotr.

Idėja sukurti pastatų ateistams kompleksą kilo A.de Bottonui po to, kai buvo išleista jo knyga „Religija ateistams“ („Religion for Atheists“).

Londono bokšto aukštis buvo pasirinktas neatsitiktinai. Kiekvienas šios šventyklos bokšto colis simbolizuoja milijoną mūsų planetos egzistavimo metų. Bokštas planuojamas papuošti plona, maždaug milimetro storio juostele iš aukso. Ši juosta – simbolis labai trumpo laiko, kuriame Žemėje gyvena žmonija.

Ši šventykla bus skirta pajausti gyvenimo perspektyvas, kurias dabar taip lengva prarasti šiuolaikiniame triukšmingame miesto gyvenime. Besilankant šiame pastate žmogų turėtų užplūsti stiprybė ir optimizmas bei jausmas, kad jo gyvenime yra tiek daug realių perspektyvų.

Bokšto projekto planus GALITE PAMATYTI ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius