-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Argentinoje keliautojus išgąsdino vidury pusdykumės aptiktas netikėtas radinys

Argentinoje, viduryje pusdykumės, pakankamai toli nuo vandenyno ar bet kokios civilizacijos, buvo pastebėtas didžiulis negyvas banginis – bent jau taip buvo manyta iš pradžių.
Radinys Argentinos pusdykumėje
Radinys Argentinos pusdykumėje / Kadras iš vaizdo įrašo
Temos: 2 Skulptūra Banginis

Keistas reginys išgąsdino netoliese vaikščiojusius keliautojus. Buvo svarstomi įvairūs variantai šiam mistiškam įvykiui paaiškinti. Galbūt banginis buvo gabenamas lėktuvu ir kažkokiu būdu nukrito? O gal tai ateivių ar antgamtinių jėgų darbas? Pasirodo, paaiškinimas yra kur kas paprastesnis, nors istorija vis tiek keista.

Banginių palaikai dykumose kartais iš tikrųjų yra randami. Tačiau tai visada būna suakmenėjusios fosilijos, iš tų laikų kai toje vietoje tyvuliavo vandenynas.

Šis banginis Argentinoje nebuvo panašus į tūkstančio metų senumo palaikus. Jis atrodė kaip neseniai ištrauktas iš vandens ir numestas vietoje, kurioje nėra žmonių. Štai vienas filmukas su šiuo neįprastu vaizdu:

VIDEO: Ballena por DragonFlyDrons San Juan Arg

Tai kas iš tiesų tai yra?

Tai – banginio skulptūra, meistriškai sukurta garsaus Argentinos menininko Adriáno Villaro Rojas. Šiam meno kūriniui pagaminti panaudotas molio ir purvo mišinys, kuris sudaro įspūdį, kad banginis yra senas, žuvo prieš kelias dienas ir jau spėjo išdžiūti. Jis atrodo tarsi pagulėjęs ant vandenyno dugno.

Skulptūra sukurta turtingos Eskenazi šeimos valdose. Internautai juokiasi, kad tai – dar vienas keistas turtingo žmogaus įnoris. Ar galite įsivaizduoti, kad vieną rytą pabundate ir užsimanote savo valdose turėti negyvo banginio skulptūrą? Kiti mano, kad skulptūra yra susijusi su aplinkosauga.

Banginis guli San Chuano provincijoje, visai netoli Parkinsono kalno. Čia žmonės dažnai išeina pasigrožėti gamta – kalnuota vietovė yra populiari tarp žygeivių. Todėl vieta tikrai pasirinkta neatsitiktinai. Toje vietoje dirbantys žmonės pasakoja, kad netoliese yra iš panašių medžiagų pagamintas liūtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius