Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Atsiskyrėlio gyvenimas: 81-erių vyriškis atokiausiame pasaulio krašte gyvena jau 46-erius metus

Nepaprasto grožio kalnų ir žaižaruojančių Patagonijos ežerų apsupto 81-erių atsiskyrėlio ramybę drumsčia nebent tik avių bliovimas ir radijo traškėjimas.
Faustinas Barientos
Faustinas Barientos / Kadras iš video

Būtent tokį gyvenimą pasirinko Faustinas Barrientos, kaubojus, kuris jau 46-erius metus gyvena prie O'Higinso ežero – vienoje atokiausių vietų mūsų planetoje, – praneša „The Dailymail“.

Jau 1965 metais F.Barientos nusprendė atsiskirti nuo žmonių pasaulio ir įsikurti kalnuotoje Čilės regiono vietovėje. Gruodžio mėnesį vyriškio namuose lankėsi žurnalistai iš Niujorko, jų kelionė iki F.Barientoso namų užtruko net keturias dienas.

„Man nereikia pinigų, – sveikindamasis su žurnalistais ištarė atsiskyrėlis. – Aš turiu pakankamai maisto. Kai gyveni vienas, gyvenimas atrodo šviesesnis. Valdžia nori mane iš čia iškeldinti. Tačiau jiems nepavyks, aš būsiu čia iki pat pabaigos.“

Vienintelis atsiskyrusio senolio ryšys su pasauliu – kiek sugedęs radijas, per kurį jis klausosi politinių ir sportinių laidų. F.Barientos televizorių yra žiūrėjęs tik vienintelį kartą gyvenime.

Faustinas Barientos užaugo prie O'Higinso ežero krantų, tačiau, kai 11 jo giminaičių išsikraustė, tą patį nusprendė padaryti ir jis. F.Barientos persikėlė gyventi į Argentiną. Keliaudamas po šalį ir dirbdamas įvairiose statybose jis įgavo daug įgūdžių, kad sugebėtų išgyventi kalnuotose ir atokiose Patagonijos vietose, kur netrukus jis ir apsigyveno.

O'Higinso ežeras yra viena atokiausių vietovių Patagonijoje ir mažiausią populiaciją turintis regionas visoje Čilėje. Negana to, tai antra vietovė pasaulyje po Antarktikos, kur gyventojų namai yra itin retai išsidėstę.

F.Barientosui priklausančiame žemės sklype yra tik du pastatai: nedidelė trobelė, kurioje jis miega, valgo ir skaito kas dvejus metus atvežamus laikraščius, kitame pastate vyriškis laiko turimas maisto atsargas: sriubos skardines, cukraus, miltų maišus- šie produktai jam pristatomi kas dešimt dienų praplaukiančia valtimi.

Savo žemėje F.Barientos augina ir keletą gyvūnų: karves ir avis, o laiką jis seka pats žymėdamasis dienas ant sienos.

Maždaug kas dvejus metus F.Barientos, užlipęs ant savo galvijo, nujoja į nedidelį miestelį, nuo jo gyvenamosios vietos atitolusį per 40 kilometrų. Nedideliame miestelyje, kuriame gyvena vos keli šimtai žmonių, F.Barientos parduoda savo galviją ir užsidirba pakankamai pinigų dvejų metų laikotarpiui.

Vienintelis atsiskyrusio senolio ryšys su pasauliu – kiek sugedęs radijas, per kurį jis klausosi politinių ir sportinių laidų. F.Barientos televizorių yra žiūrėjęs tik vienintelį kartą gyvenime.

Vis dėlto pastarąjį dešimtmetį atsiskyrėlio gyvenimą vis dažniau drumsčia būriai turistų. Nepaprasto grožio vaizdų ištroškusius turistus prie ežero maždaug kas 10 dienų atplukdo kruizinis laivas.

F.Barientos namų nuotraukas rasite čia.

VIDEO: Chile's Solitary Mountain Man - Far Out - VICE - Teaser

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius