Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atskleista paslaptingų ratų Baikalo Olchono saloje paslaptis (video)

Baikalo ežero Olchono saloje kasmet pasirodo paslaptingi apskritimai.
Olchono sala Baikalo ežere
Olchono sala Baikalo ežere / Stop kadras
Temos: 1 Baikalo ežeras

„Ratai“ staiga atsiranda laukuose, kurie niekad nepjaunami kombainų. Juose nėra ir ištrypimo žymių. Veikiau atvirkščiai – ratus formuoja gerokai vešlesnė ir aukštesnė žolė...

Žinoma, čia ne Pietų Anglija, traukianti turistus paslaptingais ir sudėtingais piešiniais bei gandais, kad tai – NSO darbas.

Baikalo saloje – viskas gerokai paprasčiau. Biologai intensyviai ieško atsakymų ir jau gali pasidalinti pirmaisiais pastebėjimais.

„Dar 90–aisiais, dirbdamas saloje, ėmiau tyrimams pirmuosius dirvos bandinius iš „ratų“ zonos. Jau tuomet kilo rimtų įtarimų, kad dėl „pėdsakų žolėje“ kalti... grybai.

Grybiena išauga iš mažo plotelio, tačiau plinta idealiu ratu. Kiekvienais metais tas ratas padidėja net iki 50 metrų“, – pasakojo biologas Michailas Stepancovas.

Panašius ratus galima pamatyti ne tik Olchone, bet ir kitose salose, kurios, kaip pabrėžia biologas, yra ekologiškos. Todėl mokslininkus labiausiai džiugina ne formos, kurias sukuria minėti grybai, o jų indikacijos – įrodymas, kad ši Baikalo sala dar neužteršta pramonės atliekomis, rašo „Argumenty i fakty“.

PASIGROŽĖKITE SALOS PEIZAŽAIS

 

VIDEO: Байкал остров Ольхон - Baikal Lake Olkhon Island
VIDEO: Ольхон

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius