Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukcione parduotas audinys, suteptas karaliaus Liudviko XVI krauju

Paryžiaus aukcione parduotas audeklo gabalėlis, ant kurio, kaip manoma, yra Prancūzijos karaliaus Liudviko XVI kraujo dėmė. Istorinis audinys parduotas brangiau nei tikėtasi, skelbia lenta.ru.
Karalius Liudvikas XVI
Karalius Liudvikas XVI / Antoine-François Callet paveikslas/„Wikimedia Commons“ iliustr.

Už audeklo gabalėlį sumokėta 19 tūkstančių eurų. Dar prieš aukcioną skelbta, kad jo vertė gali siekti 4-6 tūkstančius eurų.

Audeklo gabalėlis, kurio dydis 16 su 20 cm, buvo įdėtas į miniatiūrinį karstą kartu su popieriaus lapu, ant kurio ranka buvo užrašyta: „Brangus karaliaus Liudviko XVI kraujas, 1793 metų sausio 21 diena“. Karste taip pat buvo sauja smėlio, manoma, surinkto ties giljotina, kuria buvo nukirsdinta karaliaus galva.

Liudvikas XVI praėjus keleriems metams po revoliucijos buvo nukirsdintas už tėvynės išdavystę. Tai buvo vienintelis Prancūzijos istorijoje karalius, nuteistas mirti.

Aukcione parduota ir sidabrinė karaliaus batelio sagtis. Už ją pasiūlyta 4 400 eurų. Tiek audeklą, tiek sagtį įsigijo tas pats kolekcionierius, kurio vardas neskelbiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius