Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijoje 5 200 žmonių nusifotografavo nuogi

Apie 5 200 apsinuoginusių žmonių apsikabino vienas su kitu ant Sidnėjaus operos rūmų laiptų, pozuodami JAV fotomenininko Spencerio Tunicko nuotraukoms.
Nuogaliai Australijoje
Nuogaliai Australijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Abiejų lyčių įvairaus amžiaus ir išvaizdos žmonės, kuriems masinėmis nuogų žmonių nuotraukomis pagarsėjęs fotografas nurodė išsirikiuoti ant Australijos simboliu laikomo pastato pakopų, pirmadienį ilgiau nei valandą pozavo iškėlę rankas, atsigulę ir apsikabinę.

S.Tunicko projektas „Bazė“, kuris pritraukė dvigubai daugiau dalyvių, nei buvo planuota, surengtas po šeštadienį Sidnėjuje vykusio kasmetinio gėjų ir lesbiečių Užgavėnių parado.

„Homoseksualūs vyrai ir moterys gulėjo apsinuoginę greta tradicinės lytinės orientacijos kaimynų. Tai buvo labai stipri žinia pasauliui, kad Australija vertina laisvą ir lygiateisę visuomenę“, – sakė fotografas.

„Buvo sunku įtikinti tradicinės lytinės orientacijos dalyvius apsikabinti su gėjais ir atvirkščiai, – pridūrė jis. – Taigi buvau laimingas, kai pagaliau surengėme paskutinę sceną ir visi susijungė į bendrą draugišką bučinį, į mylintį bučinį priešais šį didingą pastatą.“

Maždaug pusė pozuotojų taip pat nusifotografavo Sidnėjaus operos rūmuose. 19-metis studentas Artas Rushas sakė esantis sužavėtas, kad galėjo dalyvauti šiame meno projekte. „Neturėsiu galimybės to pakartoti, – sakė jis. – Be reikalo tam nepritariama – seksualumo nesijaučia; tiesiog apima genties, žmonijos sambūrio pojūtis.“

28 metų Anna Bruce sakė, kad jai nusimesti visus drabužius atrodė „visiškai normalu“. „Buvo lengviau, nei tikėjausi. Iš tiesų visiškai normalu, nusirengti visiškai nebuvo sudėtinga“, – pasakojo ji.

Pasak 19-mečio Scotto Faulderio, šis projektas buvo „tik dar viena priežastis apsinuoginti“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius