-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijoje ant plieninio strypo pasimovęs vyras išsigelbėjo, pademonstravęs didžiulę ištvermę

Vienas vyras, kuris nukrito nuo uolos Australijoje ir pasimovė ant plieninio strypo, pademonstravo didžiulę ištvermę, pusantros valandos kopdamas į kalną, kad galėtų išsikviesti gelbėtojus, antradienį pranešė greitosios pagalbos darbuotojai.
Temos: 1 Australija

45 metų Gary Walkeris pirmadienį nukrito nuo vienos apžvalgos aikštelės Melburno šiaurės vakariniame pakraštyje ir pataikė ant žemėje stirksančio plieninio strypo, kuris jam pervėrė šlaunies viršutinę dalį.

Nuo smarkaus skausmo vyras nualpo, tačiau atsipeikėjęs užveržė koją diržu, kad sustabdytų kraujavimą, išsitraukė strypą iš kojos ir užsiropštė ant stataus 50 metrų aukščio šlaito, kad galėtų išsikviesti pagalbą.

G.Walkeris dėl savo žygdarbio buvo lyginamas su garsiu išgyvenimo gamtoje specialistu – britu nuotykių ieškotoju Bearu Gryllsu.

„Holivudo filmuose matai, kaip koks nors vyrukas išsitraukia iš krūtinės ietį arba padaro ką nors panašaus, ir galvoji: „Nesąmonė, tai neįmanoma“, – G.Walkeris sakė žurnalistams, paguldytas vienoje ligoninėje Melburne.

„Tačiau tai įmanoma – tik reikia turėti... ryžto“, – pridūrė jis.

G.Walkeris dėl savo žygdarbio buvo lyginamas su garsiu išgyvenimo gamtoje specialistu – britu nuotykių ieškotoju Bearu Gryllsu, kuriančiu televizijos „Discovery“ laidą „Išgyventi bet kokia kaina“, kuri tapo vienu iš populiariausių šou pasaulyje.

„Jis aiškiai pademonstravo kai kurias Bearo Gryllso savybes, išsigelbėdamas iš labai sudėtingos padėties“, – greitosios pagalbos darbuotojas Louise'as Wylie sakė žurnalistams ir pridūrė, kad G.Walkeris mokėjo teikti pirmąją pagalbą.

Pats G.Walkeris sakė, jog svarbiausia buvo išlikti ramiam.

Jis pasakojo žurnalistams, kad suvokęs, jog strypo, kuris vos nekliudė arterijos ir kaulo, nepajėgs ištraukti iš žemės, suprato, jog turi „pats nusimauti nuo smaigo“.

„Tai truko nuo penkių iki dešimties sekundžių, – teigė vyras. – Kraujas smarkiai plūdo. Man labai apsvaigo galva.“

Po to G.Walkeris, kuris buvo palikęs savo mobilųjį telefoną automobilyje, temstant užšliaužė į šlaito viršų, kad galėtų iškviesti pagalbą.

„Nuolat sau kartojau sulig kiekvienu pasistūmimu, sulig kiekvienu žingsniu: „Liko nebe daug; tau pavyks užlipti“, – prisiminė jis.

Greitosios pagalbos gydytojai, atvykę į apžvalgos aikštelę, rado G.Walkerį labai išblyškusį ir kenčiantį didelį skausmą dėl smarkaus kraujavimo. Vyras buvo išvežtas į Karališkąją Melburno ligoninę ištiktas šoko, o vėliau turėtų būti operuotas.

„Manau, po kokių dešimties metų kurią nors dieną gersiu alų su draugu prie stovyklos laužo ir juoksiuosi iš šios istorijos sakydamas: „Bearai Gryllsai, mirk iš pavydo“, – juokavo G.Walkeris.

„Žiūrėkit šiuos dokumentinius filmus, nes vieną dieną jie gali jums išgelbėti gyvybę. Niekada negali žinoti“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius