Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįprastai pasaulį išvydęs drambliukas pavadintas Stebuklu (nuotraukos)

Drambliukas, kuris į pasaulį atėjo Australijoje ir iš pradžių buvo palaikytas negyvu, o vėliau dėl netvirtos eisenos pramintas Ponaičiu Kūlverstuku, ketvirtadienį pervadintas Pathi Harnu.
Drambliukas Pathi Harnu
Drambliukas Pathi Harnu / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Dramblys

Šis vardas tailandiečių kalba reiškia stebuklą.

Drambliukas dalyvavo tailandietiškoje vardo suteikimo ceremonijoje Sidnėjuje esančiame Tarongos zoologijos sode, praėjus dviem savaitėms po to, kai sugebėjo pergudrauti mirtį.

Australijos žmonėms buvo pasiūlyta išrinkti šiam mažyliui vieną iš septynių vardų, o Pati Harnas pasirodė besantis pats populiariausias.

„Pathi Harno istorija iš tikrųjų pakerėjo žmonių vaizduotę, todėl jie parinko tai atspindintį vardą“, – sakė Naujojo Pietų Velso valstijos aplinkos ministras Frankas Sartoras.

Tačiau jis pripažino, jog vargu ar kada nors bus užmiršta šio drambliuko pravardė, pelniusi jam visuomenės susižavėjimą.

„Pathi Harnas, be abejo, taps vardu, kuris pakeis (ankstesnį vardą) Ponaitį Kūlverstuką, o šis, manau, liks jo pravardė“, – pridūrė ministras.

Pathi Harnas buvo paskelbtas negyvu kovo 8 dieną, po maždaug savaitę trukusių jo motinos sąrėmių. Tačiau po dviejų dienų motina pagaliau išstūmė vaisių, o zoologijos sodo darbuotojai pastebėjo, kad mažylis juda.

Jis tapo jau trečiuoju nuo praeitų metų liepos drambliuku, atėjusiu į pasaulį Australijoje, kur įgyvendinama iš Tailando atvežtų suaugusių dramblių veisimo programa. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius