Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos lėktuvo keleiviai stebėjo ant sparno susirangiusį pitoną

Nors šis incidentas nelabai priminė filmo „Gyvatės lėktuve“ (Snakes on a Plane) scenarijų, tačiau vieno oro bendrovės „Qantas“ lainerio keleiviai su nuostaba stebėjo, kaip trijų metrų ilgio pitonas stengėsi išsilaikyti lėktuvo išorėje skrydžio metu.
Ant lėktuvo sparno susirangęs pitonas
Ant lėktuvo sparno susirangęs pitonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ši Australijos bendrovė nurodė, kad jos lėktuvas ketvirtadienį paryčiais pakilo iš Kvynslando miesto Kernso ir išskrido į Papua Naujosios Gvinėjos sostinę Port Morsbį, o netikėtas keleivis buvo užšliaužęs ant jo sparno.

„Keleiviai pamatė gyvatę, kai lėktuvas pasiekė kreiserinį aukštį, – „Qantas“ atstovas sakė naujienų agentūrai AFP. – Ji tebebuvo ant lėktuvo, kai jis atskrido į Port Morsbį, tačiau iki to laiko žuvo.“

Pamatę pitoną, keleiviai stebėjo, kaip roplys žūtbūtinai grumiasi, kad išsilaikytų ant lėktuvo sparno per smarkų vėją ir didelį šaltį dvi valandas trukusio skrydžio metu.

Keleivis Robertas Weberis penktadienį sakė naujienų agentūrai „Fairfax Media“, kad žmonės lėktuvo priekyje apie pitoną nežinojo, tačiau sėdėję gale buvo „sutelkę visą dėmesį į gyvatę ir diskutavo, kaip ji galėjo patekti į lėktuvą“.

Kitaip nei per 2006 metų filmą „Gyvatės lėktuve“, kuriame vaidino aktorius Samuelis L.Jacksonas, šis roplys skrydžio nesutrikdė.

„Jokios panikos nebuvo. Nė akimirkos niekada nepagalvojo, kad lėktuve gali būti kitų“ gyvačių, sakė R.Weberis.

Keleivis pridūrė, kad gyvatė iš pradžių ramiai gulėjo susirangiusi, tačiau kai vėjas pagavo jos uodegos galą, oro srautas „ją ištempė“, o gyvūnui tai tapo beviltiška „kova dėl gyvybės arba mirties“.

„Man išties dėl jo buvo liūdna“, – pridūrė R.Weberis.

Vienas ekspertas sakė, kad ta gyvatę veikiausiai buvo krūminis rombapitonis – ilgiausia Australijos gyvatė. Šios rūšies pitonai gana dažni šiaurės Kvynslande.

„Qantas“ pareiškė nežinanti kito tokio nutikimo, taip pat nurodė, jog nebuvo jokių galimybių, kad roplys patektų į lėktuvo saloną.

VIDEO: Snake on Qantas Plane - Original

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius