-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos paplūdimyje, baiminantis ryklių, buvo iškasta banginio maita

Populiariame Australijos paplūdimyje pirmadienį buvo iškasta didžiulio kuprotojo banginio maita, nes vietos gyventojai baiminasi, kad pūvanti šio gyvūno gaišena gali privilioti ryklių.
Australijos paplūdimyje, baiminantis ryklių, buvo iškasta banginio maita
Australijos paplūdimyje, baiminantis ryklių, buvo iškasta banginio maita / „Twitter“ nuotr.
Temos: 2 Banginis Australija

Į žvejybos įrangą įsipainiojęs 18 tonų sveriantis gyvūnas buvo išmestas į krantą praėjusią savaitę Port Makvoryje Naujojo Pietų Velso valstijoje, apie 400 km į šiaurę nuo Sidnėjaus.

Pareigūnai bandė nutempti 12 metrų ilgio banginį atgal į jūrą, tačiau to padaryti nepavyko.

Kadangi į tą paplūdimį, kuriame buvo banginio gaišena, veda tik pėsčiųjų takas, vietos pareigūnai nutarė užkasti tą gyvūną smėlyje.

Vis dėlto tokiam vietos valdžios žingsniui pasipriešino bendruomenė, sunerimusi, kad pūvanti banginio maita privilios prie kranto ryklių; tai ypač pavojinga artėjant moksleivių atostogoms, kai paplūdimiai paprastai būna pilni žmonių.

Augant gyventojų nepasitenkinimui įsikišo valstijos vyriausybė, skyrusi lėšų iškasti banginio gaišeną.

Pirmadienį prie to paplūdimio ant uolos buvo pastatytas didžiulis kranas, o smėlį kasė keli mechaniniai ekskavatoriai. Banginio maita bus iškasta, sukapota ir išgabenta į sąvartyną.

„Naudojame ekskavatorių dideliais kaušo dantimis, kad sukapotume tą banginį į gabalus. Tai gana didelis darbas“, – žurnalistams sakė Port Makvorio tarybos aplinkos apsaugos direktorius Mattas Rogersas.

„Užsienyje yra buvę atvejų, kai banginiai buvo išvežti iš paplūdimių... Bet nėra buvę nieko panašaus į tai, ką matome čia, kur 60 metrų kranas, užkeltas ant uolos, kelia konteinerius“, – teigė jis.

Banglenčių mokyklos savininkas Wayne'as Hudsonas sakė, jog vietos gyventojai yra patenkinti valdžios sprendimu išgabenti banginio maitą iš paplūdimio.

„Bendruomenė pritarė idėjai iškasti tą gaišeną dėl daugybės priežasčių, o mes nuėjome į tarybą ir pagarbiai paprašėme ją išgabenti“, – sakė jis transliuotojui ABC.

„Taryba paklausė ir ėmėsi darbo... Visi, su kuriais kalbėjausi bendruomenėje, buvo labai tuo patenkinti“, – pridūrė W.Hudsonas.

Kuprotieji banginiai kasmet migruoja iš Antarktidos Australijos šiaurinės pakrantės link, kur šiltesnis klimatas palankus šiems gyvūnai poruotis ir atsivesti jauniklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius