Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos tarnybos ketina sunaikinti iš JAV atklydusį naminį karvelį

Australijos tarnybos ketvirtadienį nurodė ketinančios sunaikinti naminį karvelį, kol kas nežinomu būdu sukorusį apie 14,5 tūkst. km kelią iš Jungtinių Valstijų ir užklydusį į vienų namų kiemą Melburne, nes šio paukščio atsiradimas pažeidžia griežtas šalies veterinarinio karantino taisykles.
Ruduo
Karvelis / Selemono Paltanavičiaus nuotr.

Melburno gyventojas Kevinas Chelli-Birdas išsekusį balandį, ant kurio kojos buvo pririšta juostelė, Kalėdų antrąją dieną rado prie savo namo, pranešė vietos žiniasklaida.

Karvelis, pramintas Džo pagal JAV išrinktąjį prezidentą Joe Bideną, dingo per spalį Jungtinėse Valstijose surengtas šių paukščių lenktynes, laikraščiui „Herald Sun“ sakė K.Chelli-Birdas. Vyras sakė sugebėjęs išsiaiškinti, kad jo rastas balandis priklauso vienam augintojui Alabamoje.

Galbūt jam įgriso [JAV prezidentas Donaldas] Trumpas, ir jis nusprendė išvykti.

„Vienintelis dalykas, kokį galime sugalvoti – kad per šias lenktynes jis buvo [vėjo] nublokštas iš trasos į jūrą, nutūpė ant kokio nors laivo ir buvo jo pavežėtas, – trečiadienį laikraščiui sakr K.Chelli-Birdas. – Galbūt jam įgriso [JAV prezidentas Donaldas] Trumpas, ir jis nusprendė išvykti.“

Įspūdinga karvelio kelionė buvo plačiai nušviesta vietos žiniasklaidos, bet į šį šurmulį taip pat atkreipė veterinarijos tarnybos, paskelbusios, kad paukštis pažeidė griežtas Australijos karantino procedūras.

„Kadangi jis nebuvo teisėtai parengtas importuoti arba importuotas, šio paukščio – ir visų kitų, su kuriais jis kontaktavo savo kilmės vietoje ir prieš patenkant į Australiją – sveikatos būklė nėra žinoma“, – sakoma Žemės ūkio departamento atstovės pranešime.

„Jis kelia tiesioginę biologinio saugumo grėsmę Australijos sparnuočiams ir mūsų paukštininkystės pramonei“, – pridūrė ji.

Jis kelia tiesioginę biologinio saugumo grėsmę Australijos sparnuočiams ir mūsų paukštininkystės pramonei.

Jeigu šis karvelis į Australiją pateko iš JAV be griežto karantino, paukštis turės būti humaniškai sunaikintas, pabrėžė departamentas.

Vargu, ar pastarasis žiniasklaidos dėmesys padės išgelbėti Joe. Australijos pareigūnai anksčiau grasino numarinti šunis, priklausiusius kino žvaigždei Johnny Deppui ir jo tuometei žmonai Amber Heard, kai pora juos atsivežė į šalį tinkamai nedeklaravę augintinių.

Holivudo pora sugebėjo išgelbėti savo Jorkšyro terjerus, skubiai išvykusi iš Australijos. Tačiau Joe savininkas iki šiol neatsiliepė, tad sparnuotam bėgliui gali tekti gelbėtis pačiam.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius